Exclusief voor abonnees

Niels Albert: “Ik aarzel niet om te zeggen dat Mathieu van der Poel de beste crosser ooit is”

Niels Albert was dit weekend onder indruk van Mathieu van der Poel
Photo News Niels Albert was dit weekend onder indruk van Mathieu van der Poel
Mathieu Van der Poel degradeert zijn tegenstanders. Hij overklast ze. Met Van der Poel erbij, worden de anderen tweederangscoureurs, ziet Niels Albert. “Wanneer je, zoals zondag, als vijfenveertigste renner je plaats mag innemen op de derde rij, en je komt na één ronde als eerste door, dan heb je indruk op mij gemaakt.”

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick isenborghs

  André Christiaens de cross aan het kapotmaken? als er 10 000 betalende zijn voor een losse cross zoals zaterdag en 300 000 euro voor een wb cross te organiseren volgend jaar op tafel gesmeten word denk ik niet dat er crisis is . Tja het parcour is zo als het is en voor iedereen gelijk . Als u het kunt doen regen of sneeuwen ga gerust u gang . Misschien een gieterke water meenemen kan ook helpen

 • Freddy van Puymbrouck

  Ik ben het met Albert eens, vdPoel lijkt het best op Roger de Vlaeminck die op de weg ook top was net zoals Mathieu.Ik vind wel dat vdPoel veel beter in het veld is dan Roger de Vlaeminck ooit was, komt nog bij dat Mathieu ook wereldtop is op de mountainbike wat ongekend is.Daarom is vdPoel ongetwijfeld de beste ooit!.

 • eric maier

  Hij is de Eric De Vlaeminck van zijn tijd. De Sven Nijs van zijn Tijd, de Liboton uit zijn eerste 5 profjaren van zijn tijd. Niks is vergelijkbaar, allen waren dominant. Ik zou er graag eentje aan toevoegen die veel te laat begon als prof maar extreem veel talent had - Paul Herreygers. Ze mogen blij zijn. Hij hoort dat niet graag. Maar technisch beter dan Nys, misschien wel de evenknie van VDP of iets beter. Weinigen weten echt wat hij al gedaan heeft en kon. Ne crack !

 • Georges Draps

  Geen discussie over het talent van Ven De Poel. Maar ik dien een aantal schrijvers hier toch wat te beamen. Hoe is de tegenstand? Ik verwacht hier wel al een reactie van Roger De Vlaminck. Een groot verschil met vroeger misschien is wel (uitzonderingen zijn er steeds) de cross bestond uit uitgereden wegrenners. Terwijl nu er een aantal de richting uitgaan van een Roger de Vlaminck en al-round rijders zijn. Een verrijking voor de wielerfan.

 • swa Jonckheere

  Zeg gewoon "de beste tot op heden" en laat die ooit achterwege. En dan zeg ik volmondig "juist".