Nick Nuyens gaat in beroep tegen vonnis dat Wout van Aert volledig vrijsprak

Wout Van Aert, een goeie maand geleden aan de arbeidsrechtbank in Mechelen.
Photo News Wout Van Aert, een goeie maand geleden aan de arbeidsrechtbank in Mechelen.
De arbeidsrechtbank van Mechelen heeft Wout van Aert volledig vrijgesproken in het geschil met zijn ex-ploegleider Nick Nuyens. Van Aert verbrak in september vorig jaar zijn contract voor “dringende redenen”. Nuyens verweet Van Aert misbruik van ontslagrecht en vroeg een schadevergoeding van 1,1 miljoen euro. De rechtbank meent nu dat er dringende redenen waren om dat ontslag te rechtvaardigen en sprak Van Aert vrij. “Gerechtigheid is geschied”, zei Van Aert in een eerste reactie. Nuyens, die de gerechtskosten (18.000 euro, red.) moet betalen, gaat in beroep. 

In een vonnis van negentien pagina’s oordeelt de arbeidsrechtbank van Mechelen dat de vertrouwensband tussen Nick Nuyens en Wout van Aert zodanig was geschonden, dat van een gezonde relatie tussen werkgever en werknemer geen sprake meer was.

Om die reden is de contractbreuk van Wout van Aert in september vorig jaar, ruim vijftien maanden voor het aflopen van dat contract, terecht, aldus de arbeidsrechter. Van Aert ontsnapt op die manier aan een boete van 1,1 miljoen euro die door Nick Nuyens werd geëist. Dat bedrag was gebaseerd op het loon en de premies die Wout op het moment van zijn contractbreuk verdiende.

Walter Van Steenbrugge noemt het vonnis “erg goed gemotiveerd”. Wout van Aert reageerde opgelucht toen zijn advocaat hem het nieuws doorbelde. Op Twitter zei van Aert dat gerechtigheid is geschied, en dat het voor hem een boost is in zijn comeback.

Nick Nuyens legt zich niet neer bij de uitspraak van de arbeidsrechtbank in Mechelen. “Ze is gebaseerd op één getuigenverklaring van Niels Albert, die in de loop van het proces is opgedoken. Wij hebben vier getuigenverklaringen die bevestigen dat het met Wout van Aert onmogelijk werken was. We begrijpen niet waarom die getuigenverklaringen niet zijn weerhouden”, zegt Rudi Desmet, de advocaat van Nick Nuyens. Het kamp Nuyens gaat in hoger beroep bij het Arbeidshof in Antwerpen. Daarna is nog cassatie mogelijk.

Nick Nuyens.
Photo News Nick Nuyens.93 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wim rooyakkers

  Wat had de kermiskoers ploeg van Nuyens Wout te bieden?een Tourstart?en hopen op wildcards,

 • Sanne Vermeulen

  Hij heeft zijn contract verbroken, en vertrouwensbreuk is voor interpretatie vatbaar dus geen dringende redenen. Om een goede uitspraak te doen moet men alle getuigenverklaringen gehoord hebben. Dus ga maar n beroep

 • linda renneboog

  Nuyens is zeker op geld uit normaal dat Wout het aftrapt als Nuyens niet doet wat hij beloofd aan Wout en hem dan nog in een ploeg gooien waarvoor hij niet gekozen heeft Roompot je ziet Nuyens heeft geen ploeg meer

 • Erik Van Aelst

  De leugens en het bedrog van de gazettencoureur Nuyens is terecht afgestraft door de rechtbank . Hopelijk is er voor hem geen plaats meer in het wielermilieu !

 • Nick Vanwalleghem

  Mr. Boeykens, deze rechtstaat stelt dat contracten documenten zijn die de contractanten strekken tot wet. Dat betekent echter NIET dat een arbeidscontract getekend wordt voor de eeuwigheid, want dat zou slavernij inhouden. Er zijn dus wettelijke manieren om contracten te beëindigen. En de ultieme toets gebeurt door de rechter. Wat hier is gebeurd. En nu zijn er procedures mogelijk om beroep aan te tekenen. Eens die uitgeput zijn, zal de juridische waarheid gekend zijn.