Nederlands kampioene Alvarado rijdt WK bij elite

De Nederlandse veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado (21) zal op het WK in het Zwitserse Dübendorf uitkomen bij de elitevrouwen. 

Alvarado was aanvankelijk van plan nog een keer mee te dingen naar de wereldtitel bij de beloften. Na het behalen van de nationale titel bij de elite, zondag in Rucphen, liet ze al doorschemeren die keuze te heroverwegen. In overleg met de ploegleiding van Alpecin-Fenx en bondscoach Gerben de Knegt is besloten te mikken op de titel bij de elite.

Alvarado is deze winter met inmiddels twaalf overwinningen al opgestoomd naar de eerste plaats op de wereldranglijst. Vorig jaar was ze in Bogense ontroostbaar nadat Inge van der Heijden de wereldtitel bij de beloften voor haar neus had weggekaapt. De Rotterdamse was daarom vastbesloten haar beloftenperiode af te sluiten met nog een laatste WK-optreden in die categorie. De vrouwen rijden hun WK op 1 februari. Sanne Cant verdedigt haar wereldtitel.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johny Pardo

  Sterke renster maar geen ervaring op een wk bij de profs. Sanne daarentegen, sluw en steeds goed op kampioenschappen. Ik verwacht Sanne samen met Lucinda Brand.

 • Ineke Visser

  Meer dan verdiend! En nu heel veel succes het blijft een kampioenschap.

 • Dirk Van Den Bossche

  Daar gaat de droom van Sanne

 • Freddy van Puymbrouck

  En ze is meteen topfavoriet, ik noem haar nu al de vrouwelijke vdPoel!

 • Marleen Schepens

  Super. Proficiat. Nu zal er tenminste spanning zijn. Ik duim alvast voor jou.