Nederlander Jens Dekker juicht bij junioren in Gavere

BELGA
Jens Dekker heeft vandaag bij de junioren de vierde manche van de Superprestige in Gavere op zijn naam geschreven. De Nederlander haalde het voor zijn ploegmaat Jappe Jaspers. Mitch Groot vervolledigde het podium.

Op het militaire domein in Gavere waren het Jappe Jaspers, Mitch Groot en Jens Dekker die de wedstrijd na één ronde in handen namen. Het trio reed lange tijd samen op kop, maar na driekwart wedstrijd slaagde Jaspers er in om vooraan weg te rijden. Veel voorsprong kreeg hij evenwel nooit en het was ploegmaat Dekker die de kloof dichtte en terug aansloot vooraan.

Samen draaiden ze de laatste bocht in en in de sprint haalde Dekker het voor Jaspers, goed voor zijn zevende zege van het seizoen. In de stand van de Superprestige tellen Dekker en Jaspers beiden 57 punten, maar dankzij drie dagzeges staat Dekker momenteel aan de leiding.

Bij de nieuwelingen soleerde de Nederlander Luk Verburg naar de zege. In de sprint om de tweede plaats toonde Mees Hendrikx zich sneller dan onze landgenoot Joren Thys.