Exclusief voor abonnees

Nakende afschaffing startgeld zorgt voor grote ongerustheid bij crossers: “Er was zelfs even paniek”

BELGA
De startgelden in de cross staan onder grote druk. Meer nog: ze dreigen zo goed als te verdwijnen. Gedreven door de coronacrisis willen wedstrijdorganisatoren af van de zware kost. De renners maken zich grote zorgen.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Albert de Lovendeghem

  Startgelden moeten verdwijnen. Het prijzengeld daarentegen moet sterk opgetrokken worden. Hierdoor wint de cross aan spankracht. Nu kwamen de vetbetaalde crossers rondjesrijden, het geld was toch al binnen vóór de eerste pedaaltrap.

 • Chris Marien

  Is wel ooit te veel geld in om gegaan , zeker bij die toppers Startgelden van 5000-6000-7000-8000 euro Das heel veel geld om een uur te fietsen Maar kunnen wel hard met de fiets rijden

 • Géry Mergaerts

  Groot gelijk...rijden voor je geld zoals de modale werkende mens ook moet doen.. Betaald worden om aan de start te komen...goe zot die organisatoren...!!

 • Jean Petermans

  Belgen kennende zullen er wel voldoende achterpoortjes gevonden worden.

 • René Mertens

  Mooi zo, dat plat kermisgedoe mag van mij verdwijnen.