Mettepenningen moet intern brandjes blussen en wijst naar concurrentie: “Roodhooft is aan het stoken”

Photo News
Jurgen Mettepenningen moest gisteren brandjes blussen. De manager van Pauwels Sauzen-Bingoal meldde ’s avonds “dat alles uitgesproken was”. Maar de man was uiteraard ‘not amused’ met het incident. Hij wees naar Christoph Roodhooft (ploegmanager van Corendon) als de grote schuldige. “Schrijf maar op: hij is aan het stoken. Hij zou beter over zijn eigen ploeg babbelen en niet over mijn ploeg.”

Mettepenningen doelde op de interventie van Roodhooft tijdens de live-uitzending op tv. Hij zei daarin dat de mannen van Mettepenningen duidelijk tegen mekaar aan het rijden waren, en voegde er triomfantelijk aan toe: “Goed voor ons!” Het was op basis van die uitspraken dat Eli Iserbyt (gisteren tweede, na de ongenaakbare Mathieu van der Poel) na afloop van de race vragen kreeg over de onderlinge verstandhouding met zijn ploegmaats van Pauwels Sauzen-Bingoal. En het incident dus begon.

Mettepenningen: “We zijn een dikke week voor het BK, het zal wel geen toeval zijn dat Roodhooft net nu met zijn uitspraken komt. Maar in essentie is er niet veel aan de hand. Alleen beseft Eli soms niet hoe goed hij wel is. Hij wilde hulp, maar de rest kon gewoon niet helpen. Zij zaten op hun limiet.”

LEES OOK. Iserbyt boos op Sweeck: hij vindt dat ploegmaat hem saboteerde door op zijn wiel te rijden

Christophe Roodhooft is ploegmanager van het Corendon Circus Cycling Team van Mathieu van der Poel.
BELGA Christophe Roodhooft is ploegmanager van het Corendon Circus Cycling Team van Mathieu van der Poel.
Eli Iserbyt feliciteert Mathieu van der Poel
BELGA Eli Iserbyt feliciteert Mathieu van der Poel47 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy Michiels

  Roodhooft is bekend als een stoker. Hij is al even sympathiek als zijn ex-wereldkampioene, binnenkort althans.

 • jan sergooris

  Toeval of niet ,Roodhooft stookt een week voor BK.En waarom zou Roodhooft stoken,MVDP rijdt toch in Nederland zijn kampioenschap.

 • Freddy van Puymbrouck

  Dit wordt waarschijnlijk weer groter gemaakt dan het is,ik vind het normaal hoe Sweeck gereden heeft, hij rijd ook voor zijn klassement.Eli moet veel slimmer zijn en hij moet de rust bewaren in de ploeg.Wat me bevalt aan Eli is zijn vechtlust, zijn moed om te strijden tegen vdPoel.Maar hij moet wel beseffen dat hij fysiek, technisch een klasse minder is en dat is geen schande.Mathieu is de beste die ik ooit mogen aanschouwen heb en ik heb alle groten van de laatste 50 jaar zien rijden!.

 • eric maier

  Mettepenningen moet eens in eigen boezem kijken. Hij is degene die het meeste kritiek uit in het veldrijders wereldje. En staat ook niet bekent als amiabel wanneer nodig voor zijn renners. De pot verwijt de ketel maw

 • johny mertens

  Eli begint naast zijn schoenen te lopen.Als ik van Sweeckx was dan reed ik vanaf nu in zijn wiel.Dikke bleiter