Met welke bandjes rijdt Van Aert straks het WK? "Hangt af van de weersomstandigheden"

BELGA
Het meerendeel van de veldrijders zal straks het WK rijden met Rhino's rijden. Dat is een grof bandenprofiel waarmee de renners zoveel mogelijk 'grip' hebben op de modder.

Maar volgens de laatste berichten hebben Niels Albert en zijn kopman Wout van Aert opnieuw voor een leuk alternatief gezorgd. Het werd de voorbije dagen goed stilgehouden, maar Albert heeft een soort bandjes op de kop getikt met een nog grover profiel. Van Aert testte die gisteren uit tijdens een ultieme parcoursverkenning. "Klopt", bevestigt Albert schoorvoetend. "Maar het is nog helemaal niet zeker of we die ook zullen gebruiken. Het hangt echt af van de weersomstandigheden." Het zou een nog grover profiel betreffen, dus met nog meer grip. Minpunt is dat de bandjes daardoor ook vlugger aanladen met modder en dus sneller vuiler worden. De bandjes werden gisteren in elk geval al goedgekeurd door de UCI (Internationale Wielerunie) en mogen dus ook in koers gebruikt worden.

Vorig jaar scoorden Albert en Van Aert ook al dankzij de opvallende groene Michelin-tubes waardoor Van Aert toen minder lek reed dan zijn grote concurrent Mathieu van der Poel. Al denken we niet dat de eventuele impact van deze grovere tubes ook evenveel invloed op het resultaat kan hebben als dat vorig jaar het geval was.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Verstraete

  Tjah and the winner is. . . tromgeroffel . . . .

 • Sander van Schoonhoven

  Eigenlijk hoop ik dat Sweeck de pannen van het dak rijdt. Dat hij mee schuift met Mathieu als hij een versnelling plaatst terwijl Van Aert ergens in de bagger met zijn benen in de lucht ligt te spartelen. En dan mag Sweeck de titel ook nog wel pakken in een sprint met Van der Poel. Hoogst onwaarschijnlijk allemaal, maar voor de race zou het wel mooi zijn. Groeten uit Nederland, fijne race straks allemaal.

 • vangeel guido

  Ik zou geen groene nemen maar oranje bandjes .Tis in Holland te doen hee.

 • marc ledure

  Ik denk dat hij gaat mogen rijden met wat hij wil , hij gaat geen grond genaken tegen Van der Poel gelijk altijd of hij gaat het weer in zijn gezicht gesmeten worden door Van der Poel peg heeft.

 • Bernd Vaes

  Waarom zoveel aandacht voor Wout? Omdat hij een Belg is? Mooi en nobel, maar alles moet in zijn context gezien worden. Matthieu staat torenhoog boven Wout. het is dan ook te verwachten, dat Matthieu wint. Waarom geeft de krant dan minstens geen gelijke informatie over hem?