Met één welgemikte versnelling volgt Van der Poel zichzelf op als winnaar van Waaslandcross

BELGA
Mathieu van der Poel heeft zichzelf opgevolgd als laureaat van de Waaslandcross. In Sint-Niklaas nam hij iets voor halfweg cross afscheid van de tegenstand. Quinten Hermans en Tom Pidcock spartelden nog tegen, maar moesten tevreden zijn met een podiumstek.

Mathieu van der Poel heeft geen Wereldbekerklassement te verdedigen, dus kwam hij in tegenstelling tot Eli Iserbyt, Toon Aerts en Michael Vanthourenhout aan de start in het Waasland. Ook Quinten Hermans, Tom Pidcock en Zdeněk Štybar waren van de partij.

Al in het begin van de tweede ronde scheidden vier renners zich af: Van der Poel, Pidcock, Hermans en Wietse Bosmans namen snel een geruststellende voorsprong. Pidcock deelde zo nu en dan een speldenprikje uit, maar ‘MVDP’ reageerde gevat.

Toen Hermans na 20 minuten cross van de fiets moest en daarmee zijn twee achtervolgende collega’s ophield, achtte de Nederlandse Sportman van het Jaar zijn moment gekomen. Een snedige versnelling later zette hij Pidcock en Hermans - voor Bosmans ging het te snel - in de achtervolging. Het duo spartelde nog tegen, maar zag Van der Poel beetje bij beetje wegrijden. Zes seconden werden er tien en vijftien.

De veer brak bij Pidcock en Hermans. Van der Poel dacht al aan de Wereldbekermanche van morgen in Namen, maar bouwde ronde na ronde op automatische piloot zijn kloof toch nog stelselmatig uit. Alweer een oppermachtige wereldkampioen. Hermans en Pidcock moesten tevreden zijn met plek 2 en 3. Wietse Bosmans was na een knappe wedstrijd meer dan tevreden met plaats 4. 

BELGA
BELGA4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • noel ryde

  Rudy De Pauw als VDP al hun records breekt is hij de beste aller tijden!!!

 • Albert Jan Have

  De strijd om plek 2 blijft altijd spannend.

 • Rudy De Pauw

  Sorry Nijs , Liboton,De Vlaminck en andere groten uit het verleden Mathieu is de beste veldrijder aller tijden.

 • Freddy van Puymbrouck

  Mathieu rijd weg waar hij dat wil, een klein foutje van de tegenstanders is genoeg en hoe klein het gaatje ook is je rijd het niet meer dicht.Integendeel zonder tot het uiterste te gaan wordt zijn voorsprong alsmaar groter.Ik heb nooit een betere gezien en vind het geweldig dat ik zulke kanjer mag zien rijden!.