Mathieu van der Poel: "Pak frustraties kunnen wegrijden"

BELGA
Met een solo die hij opzette na één ronde boekte Mathieu van der Poel  andermaal een schitterende zege. De zeventiende al dit seizoen voor de Nederlandse kampioen. In Maldegem reed hij de tegenstand compleet aan diggelen. "Ik ben in goede doen en dat is vandaag opnieuw gebleken. Anders win je niet op dergelijke manier. Ik heb hier een pak frustraties kunnen wegrijden na een tweede plaats - door pech - op het recente Wereldkampioenschap."

"Het was niet echt het plan om al na één ronde aan te vallen, maar eens ik los was, ben ik blijven doorgaan", verduidelijkte Van der Poel. "Er stond voor de start opnieuw een pak volk aan mijn camper. Het is leuk dat de fans achter mij blijven staan. Ik wou me dan ook voor hen laten zien. Ik hoop deze conditie nog verder door te trekken."

Vanthourenhout 2de
Twee keer trok Michael Vanthourenhout op jacht naar eenzame vluchter Van der Poel. Een eerste keer werd hij opnieuw bijgebeend door een groepje met Wout van Aert. De tweede poging om zich alleen los te wrikken lukte wel. Vanthourenhout liet toen Tim Merlier achter zich en verzekerde zich zo van de dichtste ereplaats.

"Ik zat na het WK met wat wrevels omdat pech me daar genekt heeft. Daarom wou ik vandaag laten zien dat ik nog steeds conditioneel goed ben", stelde Vanthourenhout. "Aan Mathieu van der Poel was vandaag bitter weinig te doen. Hij versnelde op het einde van de eerste ronde en ik zat net iets te ver om direct weerstand te kunnen bieden. Samen met Tim Merlier heb ik steeds jacht gemaakt op de leider, maar we kwamen niet echt veel dichter. In de slotronde ontdeed ik me van Merlier en ging zo op weg naar de tweede plaats. Het hoogst haalbare vandaag na een ontketende Van der Poel. Ik verwacht nog veel van het seizoenseinde. Dat wil ik zaterdag in Lille al laten zien."