Mathieu van der Poel is beste in Cyclocross Masters

BELGA
Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus) heeft de Cyclocross Masters in Waregem gewonnen. De Nederlandse wereldkampioen haalde het afgescheiden voor Wout van Aert en Kevin Pauwels. Bij de vrouwen stond er geen maat op Sanne Cant, na een sprint met Ellen Van Loy.

Het was Bart Aernouts die de eerste ronde van de wedstrijd over 30 minuten voor zijn rekening nam. De afscheidnemende veldrijder werd wat later ingehaald door het trio Meeusen, Van der Poel en Michael Vanthourenhout, dat de leiding overnam. Zij kregen in de slotronde het gezelschap van Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Sven Vanthourenhout en de Nederlander Lars van der Haar. In de slotmeters sloeg Van der Poel een klein kloofje. Hij haalde het zo voor Van Aert en Pauwels.

Tom Meeusen was de sterkste in de tijdrit over één ronde. Hij was daarin net vier seconden sneller dan Sven Vanthourenhout en Diether Vanthourenhout. Sven Nys botste tegen een overstekende toeschouwer en moest opgeven. In het daaropvolgende nummer, de jumping, ontbond Meeusen opnieuw zijn duivels. De Telenet-Fidea-renner sprong eerst vlotjes over 70 centimeter. Meeusen deed daar nog eens vijf centimeter bij, maar strandde bij zijn poging om over 80 centimeter te springen.

Geen pleziertochtje
"Ik heb echt genoten van deze avond", verklaarde Van der Poel na afloop. "Misschien zouden de organisatoren nog wat meer voor spektakel kunnen zorgen, maar dit was alvast zeer leuk. Er werd ook fors doorgereden. Dit was zeker geen pleziertochtje. Die jumping? Een leuk onderdeel van de avond. Straf trouwens van Tom Meeusen. Deze morgen sprong ik nog 70 centimeter hoog, maar dat was niet met mijn crossfiets. Ik wist dat ik daar niet meer dan 60 centimeter mee zou halen. Meeusen springt zelfs 75 centimeter. Dat is pas indrukwekkend. De afsluitende cross was ook leuk, zeker met al dat publiek. Het parcours was heel goed samengesteld. In volle finale kwam er een groepje samen met zeven renners. Ik zette me op kop en in de slotmeters kon ik goed doortrekken. Dat ik hier de titel 'Koning Winter' mee verover? Dat is ook een mooie bekroning."

BELGA
BELGA