Mathieu van der Poel: “Het is belachelijk dat Wout van Aert meer startgeld krijgt”

BELGA
Mathieu van der Poel steekt met kop en schouders boven zijn veldritcollega’s uit, maar toch krijgt de Nederlander minder startgeld dan Wout van Aert. “Dat is de regenboogtrui, hé. Het is belachelijk, maar zo is het nu eenmaal”, aldus Van der Poel in een gesprek met Humo.

“Die regenboogtrui heeft veel waarde. Maar ik ben er niet gefrustreerd door”, vertelt Van der Poel. “Ik weet niet wat Wout verdient, maar ik heb nu een heel goed contract waar ik tevreden mee ben. Zeker omdat ik zoveel vrijheid heb.”

Als Van der Poel meer startgeld dan Van Aert wil, zal hij dus wereldkampioen moeten worden in het Deense Bogense. “Wout zal ondanks zijn minder jaar een bedreiging zijn op het WK”, weet de 23-jarige Nederlander. “Ik schrijf hem nooit af voor zo’n kampioenschap. Nooit.”

Daarnaast heeft Van der Poel het in Humo over z’n avontuur op de weg. “Dat teammanager Christoph Roodhooft gezegd heeft dat ik minstens één wedstrijd ga winnen? Hij legt de lat heel hoog, maar waarom ook niet”, luidt het bij Van der Poel. “Als ik goed ben, zal ik er altijd voor gaan. Ik kan wel steeds beter tegen mijn verlies. Op voorwaarde dat ik op mijn waarde geklopt ben. Niet door materiaalpech dus.”

BELGA
BELGA120 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  De afspraak al jaren is dat de wereldkampioen het hoogste start geld krijgt, waarom daar nu over zeuren en janken.

 • JOHAN Goossens

  een echte sportman gaat altijd- ALTIJD- voor de beste prestatie mr beyens

 • Guido Volkaerts

  Dat is niet meer dan normaal dat de wereldkampioen de beste startgelden krijgt. Weet je wat mij stoort dat in het grote Nederland met supervedette VdP, outsiders Van Der Haar en Nieuwenhuis dat het NK zelfs niet live op TV uitgezonden wordt... En wat dan te zeggen van de vrouwen, in Nederland is dat de wereldtop maar niet op TV te volgen... VdP mag blij zijn dat wij in Vlaanderen het wel zien als een topsport en dat hij daardoor zo'n riante startgelden kan vragen...

 • Gino Denil

  Inderdaad, patrick isenborghs. Eén keer. Daar had ik over gekeken tussen al die tweede en derde plaatsen. Maar Mathieu is het ook al één keer geweest. Dat zal het dan geweest zijn zeker. Overigens vind ik Mathieu een geweldige renner. Maar supporters nemen alles veel te ernstig op.

 • patrick isenborghs

  Gino Denil weet je wel wat je allemaal hier broebeld man? Vader adri is zeer zeker wk veldrijden geweest & ik wil nog eerst zien dat VA na zijn wielercarriere het palmares van adri en poulidor kan verbeteren