Exclusief voor abonnees

Mathieu van der Poel doet het steeds zuiniger: “Ook ík word meer en meer wegrenner”

BELGA
Je hebt Mr. Proper, de kale spierbundel op het gelijknamige schoonmaakmiddel. En je hebt Mr. Zuinig, het Nederlandse multitalent uit Kapellen genaamd Mathieu van der Poel (24). “Een kleine kloof slaan en die consolideren: het is mijn specialiteit geworden.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ineke Visser

  Thibau doet het bij de jeugd en iedereen vind het geen probleem maar bij Mathieu niet. Er is geen zwakke generatie maar er soms renners die soms gewoon beter zijn dan de rest. Niks aan te doen maar gewoon van hun genieten.

 • Freddy van Puymbrouck

  Indien Mathieu niet start heb je 5000 man minder op de cross.Elke cross liefhebber wil hem zien rijden en zelfs nu wanneer hij zuiniger rijd steekt hij er nog ver bovenuit.Er volgt hierna nog een voorseizoen op de weg en VdPoel houd daar zeker rekening mee!.

 • Rudi Swinnen

  Hij is in alle fiets diciplines overduidelijk de beste . De bedragen die hij aan startgelden int zijn fenomenaal . Maar hij levert dan ook spektakel , en daar komen de mensen voor . Elke organisator wil hem erbij . Hij vergaart een mooie extra spaarcent terwijl hij zich uitleeft in het veldrijden , zogezegd als voorbereiding op het wegseizoen . Geef hem maar eens ongelijk ...

 • wim rooyakkers

  Mathieu weet heel goed hoe het moet, winnen daar gaat het om ,en wat brengt het om met minuten voorsprong een cross te winnen,?sparen op de juiste momenten,en zich niet laten opjutten.maar daar waken zijn begeleiders wel voor.