Mario De Clercq: "Wie zondag de kloof met Van der Poel niet verkleint, heeft een probleem"

photo_news

Eeklo, Iowa, Waterloo, Waterloo, Gieten. Vijf crossen gereden, vijf keer bingo. Mathieu van der Poel (22) raast voorlopig als een wervelwind door het nieuwe veldritseizoen. Komt daar zondag, in de openingsmanche van de DVV-Trofee in Ronse verandering in? Of stevent 'Mister 100%' af op een perfecte zes op zes? Afgelopen zondag, in Gieten, kon Van Aert na een tegenvallende Amerikaanse campagne opnieuw een vuist maken. Driekwart wedstrijd duurde het voor Van der Poel hem op de knieën kreeg. Dat voedt de hoop op een spannende race op de Hotond.

Mario De Clercq.
belga Mario De Clercq.

Parcoursbouwer en drievoudig wereldkampioen Mario De Clercq, naar wie de wedstrijd ook is genoemd, zit er alvast stilletjes op te hopen. "Al was het maar om de crossliefhebbers te blijven boeien. Want wat doe je op den duur als je Van der Poel na een minuut of vier van de rest ziet wegrijden? Je kijkt nog slechts met een half oog, zapt weg of zet gewoon je tv uit. Daar mag het niet op uitdraaien." Niet de Koppenbergcross op 1 november is de symbolische start van het seizoen, zoals Sven Nys het zo vaak poneerde. Wel Ronse, vindt De Clercq. "Op een parcours waar zeker Van Aert en Pauwels volledig hun kracht kwijt kunnen. Maar ook nog veel andere jongens. Het is simpel: wie zondag niet op niveau is en de kloof met Van der Poel niet op z'n minst een beetje verkleint, moet zich zorgen maken. Dan heb je een probleem voor de rest van het seizoen."

Over hoe De Clercq terugblikt op de crossen in de Verenigde Staten en waar zijn verwachtingen liggen bij de mogelijke wegcarrières van Van Aert en Van der Poel leest u meer op onze PLUS-pagina, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor een euro! 

TDW5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didi baba

  straks kijkt niemand nog :de winnaar is op voorhand bekend. men zal hem nog moeten veel betalen om zich te laten verliezen

 • Tom Lloybregids

  Man man man marioke zwijg stilletjes jong,

 • dirk claeys

  Wat een gezever van Mario! De twee beste beslissen over de rest! Vd Poel wint alle wedstrijden en van Aert word wereldkampioen! De rest is opvulling?

 • patrick morel

  Mario, Mario, Mario, wat gebeurde er vroeger allemaal, dingen die nu niet meer kunnen. De jongens kunnen niet meer boven zichzelf uitstijgen.

 • dirk lathouwers

  Troost u er is nog niets blijven duren , maar spannend is anders.