Loenhout loopt storm voor rentree van Wout van Aert: “Leuk dat hier zo veel volk staat te wachten voor mij”

rv
Vanmiddag is het zover. Dan maakt Wout van Aert in de Azencross in Loenhout zijn langverwachte rentree in het veld, zijn eerste wedstrijd na zijn zware val tijdens de voorbije Tour de France. In Loenhout loopt het storm voor het heroptreden van de renner van Jumbo-Visma.

Koppen lopen in Loenhout voor de comeback van Wout van Aert. Om 11 uur was het al behoorlijk druk rond de teambus van Jumbo-Visma. Iets voorbij half twaalf kwam Van Aert toe en werd onmiddellijk druk omstuwd door media en supporters.

“Het was een plezante aankomst, er stond veel volk op mij te wachten, leuk”, aldus Van Aert. “Ik ben blij dat ik terug ben, ik heb lang naar deze dag uitgekeken. Ik ga proberen te genieten van begin tot einde. Aan steun van de ploeg zal het niet ontbreken. Er staat zelfs een hele bus voor mij. Na al die jaren kan ik wedijveren met de camper van Mathieu (lacht).”

Van Aert liet het zich al eerder ontvallen. Met grote ambities komt hij vanmiddag niet aan de start. “De laatste week heb ik een paar keer echt specifiek in het veld getraind, dat was de enige training die ik heb kunnen doen. Natuurlijk kom ik nog met een grote achterstand aan de start. Bang ben ik niet echt. Het zou wel leuk zijn dat het allemaal meevalt als ik morgenvroeg opsta. We houden er natuurlijk rekening mee dat ik mij morgen niet zo goed ga voelen. Het is mooi om te horen dat ze mij hier straks top-vijf zien rijden. Ik beschouw dat als een compliment, maar bekijk het zelf liever realistisch. Ik denk dat ook de ploeg dat doet. Ik plak er echt geen resultaat op. Wie mij kent, weet dat ik alles zal geven. We zullen wel zien waar ik uitkom.”

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Twitter Jumbo-Visma12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • josé delie

  Heel knap ,na enkel 2 trainingen in het veld , gewoon een klasbak !!!

 • Rudy Reynders

  Succes Wout, genieten is nu de boodschap. Rest komt later wel.

 • Anne-Sophie Hoornaert

  Go wout van aert!!!

 • kelly stroobantd

  Chapeau dat die kerel terug op fietsje kruipt na wat hem is overkomen. Veel succes wout!

 • Polutnik Ronald

  De fraudeur dekt dat hij dadelijk bij de de eerste zal zijn , maar hij zal wel de uitleg al klaar hebben .