Licentievergoeding stuk duurder in nieuwe Wereldbeker veldrijden

Photo News

Het wordt voor organisatoren een stuk duurder om toe te treden tot de nieuwe en meer uitgebreide Wereldbeker in het veldrijden. Wielerflits kon de ‘Application Guide’ inkijken en merkte op hoe de licentievergoeding verdubbelt van 17.500 naar 35.000 of 50.000 euro. Welk bedrag het wordt, hangt af van hoeveel reclame- en sponsorrechten de organisator zelf nog wil verkopen (25 of 50 procent).

Vanaf volgend seizoen zullen er normaal zestien (in plaats van negen) WB-wedstrijden worden gereden, maar niet alle manches zullen ook een beloften- en juniorenkoers hebben. Daarmee komt de UCI tegemoet aan de ploegen, die hun jeugdrenners in die vrije weekends graag in het truitje van de eigen sponsors willen zien rijden. De UCI en Flanders Classics (dat instaat voor de organisatie) nemen ook de kosten voor de beloften- en juniorenwedstrijden voor hun rekening, een bedrag dat schommelt tussen 7.000 en 13.000 euro.

Mathieu van der Poel.
Photo News Mathieu van der Poel.15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ludo Calders

  Ga al van mijn 12 jaar naar de cros dit is altijd een volkssport geweest ga nu nog altijd . Voor 12 euro mooie dag sport drank niet meegerekend Voor bk en wk heb ik iets meer over maar uci met mij niet. Zeker niet om dezelfde renners te zien bollen Waar zijn de kermiskoersen op de weg?

 • Jean De Grande

  Wij, echte liefhebbers kunnen alleen maar hopen dat zowel de organisatoren als de ploegen en de renners dat vdh circus links laten liggen. Ze zullen wel aan één koord moeten gaan trekken om de uci het hoofd te bieden. Misschien zelfs eens een weekendje staken.

 • DIRK VANGOSSUM

  Geld, geld, geld..... Sport wordt bijzaak.

 • Gaston FOUBERT

  Nu we sinds lange tijd weer meer renners uit andere landen aan de start krijgen, vooral bij de jeugd is dat merkbaar, gaat men de renners bijna verplichten om een ganse winter in ons landje te bivakkeren. Hoeveel gaan er zich daartoe geroepen worden?

 • Freddy van Puymbrouck

  Renners wees nu eens voor 1 keer solidair, want dit wordt de doodsteek voor het veldrijden.Ook de grote renners moeten solidair zijn en collegiaal. Gezien de geschiedenis van het wielrennen hou ik mijn hart vast want solidair zijn is iets waar ze een broertje dood aan hebben, ik hoop dat ik ongelijk heb!.