Lars van der Haar naar ploeg Sven Nys

Telenet-Fidea heeft grote naam voor volgend jaar beet

Lars van der Haar (links) naast Sven Nys.
BELGA Lars van der Haar (links) naast Sven Nys.
Lars van der Haar (24) rijdt vanaf 2017 voor Telenet-Fidea. Naar alle verwachting wordt de transfer vandaag officieel bekendgemaakt op een persconferentie van de ploeg in Vilvoorde. Met Van der Haar haalt de nieuwe teammanager Sven Nys een toptroef in huis. De Nederlander is na Van Aert, Van der Poel en Pauwels de vierde beste veldrijder ter wereld.

Verrassend is de overstap niet. De naam Lars van der Haar circuleerde al sinds half november 2015, moment waarop de plannen over de overname van Telenet-Fidea door Sven Nys uitlekten in deze krant. Dat Nys en Van der Haar het uitstekend met elkaar kunnen vinden, is een publiek geheim. Het contract van de Europese crosskampioen bij Giant-Alpecin loopt eind dit jaar af, wat Nys de deur meteen wijd deed openzetten.

Aan interesse geen gebrek
Hij niet alleen, trouwens. Bij zijn huidige team kon Van der Haar bijtekenen. Jurgen Mettepenningen zwaaide met een zeer lucratief voorstel. Alleen: ploegmaat worden van Van Aert of Van der Poel zag hij niet meteen zitten. Uiteindelijk liet hij zijn hart spreken.

De kennis en expertise van Sven Nys. Het aantrekkelijke 'kader' van een authentiek crossteam, wat Giant-Alpecin helemaal niet is. Sterke, betrouwbare ploegmaats als Tom Meeusen, Toon Aerts en Corné van Kessel. En een talentrijke kweekvijver met beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt - al heeft die nog niet bijgetekend en lopen er onderhandelingen met diverse ploegen -, Europees kampioen Quinten Hermans en Belgisch kampioen Thijs Aerts als exponenten.

Bij Telenet-Fidea wacht Van der Haar een contract van lange termijn (3 jaar, red.). Waarmee hij niet enkel zijn eigen toekomst, maar tegelijk ook die van zijn nieuwe team veiligstelt.