Lars van der Haar charmeert Belgische veldritfans met deze foto (en krijgt hilarische reactie van collega)

Instagram Lars van der Haar

Het veldrijden leeft van de intense en heroïsche duels België-Nederland, maar wat als een Nederlander nu eens Belg zou worden? Lars van der Haar lijkt op Instagram al grappend met het idee te spelen. De 25-jarige crosser van de Telenet Fidea Lions van Sven Nys poseert fier met een Belgische kampioenentrui en vraagt aan zijn volgers op de sociale media wat ze vinden van zijn outfit. Past die perfect of toch niet?

Van der Haar werd in het veld al twee keer kampioen van Nederland, maar moest het de voorbije drie jaar telkens afleggen tegen goudklompje Mathieu van der Poel. Zou hij meer kans maken op een tricolore tenue? Dat zullen we wellicht nooit weten, maar Lars rijdt nu toch al voor een Belgisch team. Aan reacties op deze foto trouwens geen gebrek, vooral die van Zico Waeytens springt in het oog: "Helaas moet je om deel te nemen aan het BK bij de profs 1m60 zijn en mag je flieter niet langer zijn dan je onderarm. Ik had het jou nochtans graag gegund maatje!"

Thinking about change... what do you think? Would this suit me?

3,093 Likes, 58 Comments - Lars Van Der Haar (@larsvanderhaar) on Instagram: "Thinking about change... what do you think? Would this suit me? "