Klaas Vantornout stelt terugkeer nog wat uit

Klaas Vantornout
PHOTO_NEWS Klaas Vantornout
Klaas Vantornout verschijnt morgen niet aan de start van de Wereldbekermanche veldrijden in Heusden-Zolder. De West-Vlaming is onvoldoende hersteld van de virale infectie "die al meer dan 10 dagen in zijn lijf zit". Vantornout hoopt zondag zijn rentree te maken in de Superprestigemanche in Diegem. Dat maakte zijn team Sunweb-Napoleon Games vandaag bekend.

"De beestjes willen er maar niet uit", aldus Vantornout. "Normaal ben ik er na drie, vier dagen vanaf, nu is het nog niet helemaal voorbij. De voorbije twee dagen voelde ik me al wat beter. Ik kon vandaag mijn eerste stevige training afwerken, maar ik heb niets te zoeken in Zolder. Die wedstrijd komt te vroeg. Ik maak me sterk dat ik Diegem wel haal. Het wordt dringend tijd dat ik nog eens kan crossen."

De ploegmaat van Kevin Pauwels, leider in de Wereldbekerstand, moest vorige week zondag in Namen forfait geven voor de vierde WB-manche. Eerder liet Vantornout ook al verstek gaan voor de bpost bank trofee-cross in Essen en de veldrit in Sint-Niklaas.