Exclusief voor abonnees

Kannibalen onder elkaar: "Mathieu is veel beter dan ik ooit ben geweest"

Photo News
De ene kannibaal is de andere (nog) niet. Toch is het ­respect en de bewondering van Sven Nys (41) voor WK-topfavoriet Mathieu van der Poel (23) immens. En trapt de beste veldrijder van de voorbije twee decennia dit unieke dubbelinterview af met een lofrede van formaat. "Mathieu is veel beter dan ik ooit ben geweest."

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Antoine Van De Velde

  Wout wordt vaak af gebroken omdat hij vaak geklopt wordt door Mathieu,wie heeft er ooit moeten op boksen tegen zo een fenomeen, dan komen we al bij Berten Van Damme uit.De grote verdienste van Wout is dat hij Mathieu al voor de vierde keer klopt in een WK.Het wat minder presteren van Wout heeft zeker te maken met zijn strijd op twee fronten de laatste drie jaar op jonge leeftijd.

 • Marc Sierens

  Wat voor een aandachtshoer is die Nys toch,man man overal wringt hij zich tussen om toch maar in de belangstelling te staan.wat zit hij daar bij Karel te doen,hij zou beter op het veld staan bij zijn renners,die klucht met zijne kleine is ook zo iets.

 • baptist Van der Straete

  Hendrik Petersen, vervecken, komaan zeg... da zijn de enige crossen die hem gewonnen heeft. De andere 30 per seizoen waren voor Nys

 • daniel steens

  Meneer Peetersen geen appelen met peren vergelijken aub ge gaat Vervecken toch ni vergelijken of beter wanen dan Nijs een WK is een 1 dags cours ge moet een heel seizoen of heel de loopbaan bezien en dan conclusies trekken

 • Marlies Schoefs

  Lois zo is dat