Jurgen Mettepenningen: "Geschrokken en aangedaan"

Mettepenningen: "Ik hoop dat Albert in de wielersport blijft, zodat wij nog wat kunnen genieten van zijn fratsen."
BELGA Mettepenningen: "Ik hoop dat Albert in de wielersport blijft, zodat wij nog wat kunnen genieten van zijn fratsen."
Jurgen Mettepenningen, manager van Sunweb-Napoleon Games, vernam het afscheid van Niels Albert met verstomming. "Ik ben echt geschrokken en erg aangedaan", verklaarde de werkgever van Kevin Pauwels en Klaas Vantornout.

"Onze sport verliest een toptalent. Het moet een heel zware beslissing geweest zijn die Niels nam. Niet alleen voor hemzelf zal dit diepe sporen nalaten, maar ook voor zijn hele entourage, fans en zeker zijn familie. Het is gewoon erg voor het veldrijden tout court. Ik bestempel hem nog altijd als één van de meest flamboyante renners van de afgelopen jaren. Hij is een echte flapuit. Ik hoop dat hij in de wielersport blijft, zodat wij nog wat kunnen genieten van zijn fratsen. Het veldrijden had Niels Albert nodig en ook omgekeerd. Trouwens Albert heeft de veldritsport mede gemaakt tot wat die nu geworden is."

"Nogmaals is gebleken dat hartonderzoek bij topsporters uiterst belangrijk is. Niels Albert heeft de enige en juiste beslissing genomen. Het leven is zoveel meer dan alleen maar crossen. Dit kan iedereen overkomen en is daarom ook zo beangstigend. Dit is bitterhard nieuws", besluit een aangedane Mettepenningen.