Jacobs en Vermeersch zegevieren bij jeugd in Lille

Johan Jacobs.
BELGA Johan Jacobs.
Johan Jacobs heeft de laatste manche van de bpost bank trofee in Lille bij de junioren op zijn naam geschreven. De Zwitser haalde het vandaag voor de Nederlander Thijs Wolsink en Belgisch kampioen Eli Iserbyt.

Jacobs nam al meteen bij de start het initiatief en bouwde ronde na ronde zijn voorsprong uit in Lille. In de achtergrond vocht Iserbyt een duel uit met Thijs Wolsink om de tweede plaats, een strijd die hij in de sprint verloor van de Nederlander.

Voor Jacobs is de zege een opsteker na een teleurstellend WK waar hij negentiende werd. "Ik kende hier meteen een goeie start", vertelde hij. "Dat is niet van mijn gewoonte. Ik had meteen een gaatje en zag dat mijn ploegmaat Thijs prima afstopte."

Maar gewonnen spel had Jacobs nog niet. "Ik zag ze opeens weer naderen tot op een zevental seconden, maar ik draaide de gas nog eens open en kon mijn voorsprong weer vergroten. Dit is een mooie overwinning op een parcours dat me in principe niet echt ligt."

Bij de nieuwelingen ging de zege naar Belgisch kampioen Florian Vermeersch, zijn negentiende zege van het seizoen. "Ik hoop dat ik de laatste weken de kaap van de twintig kan ronden", sprak hij na afloop. "Het was een zware wedstrijd op een heel snel parcours. Veel interval dus. Ik zat constant tegen de limiet. Ik hoop nu mijn Belgische trui nog zo veel mogelijk te tonen."

De eindzege in het klassement van de bpost bank trofee gaat naar Arno Debeir, voor Andreas Goeman en Florian Vermeersch.