Exclusief voor abonnees

Ja, er is leven naast de grote 2: een snelcursus Toon Aerts

BELGA
Amerikaanse jetlag - Toon Aerts: 1-0. Het doet de winnaar (24) van de WB-manches in Waterloo en Iowa zaterdag passen voor de Brico Cross in Meulebeke. Om zondag in Ronse op volle kracht te kunnen wedijveren met het koningsduo Van Aert-Van der Poel. Kijken! Als opwarmertje alvast déze blitzcursus Aerts in vijf stappen.

1 Nieuweling in Nederland

Aerts fietst sinds zijn achtste. Eén avond per week op de weg in zijn kinderjaren, met MTB 2310, de Rijkevorselse mountainbikeploeg van papa Raf. En af en toe zelfs in één of andere toertocht. Op 4 oktober 2008 debuteerde hij als nieuweling in het veld. Niet in België, wel in de 'West-Brabantse Veldrit Competitie' op Nederlandse grond. "Waarin onder meer ook... ene Mathieu van der Poel zijn eerste wedstrijdjes betwistte. Mathieu, bijna anderhalf jaar jonger dan ik, kwam uit in dezelfde categorie. En overvleugelde toen al de hele bende. Wat zou ik me dus zitten ergeren over het feit dat ik constant door hem uit het wiel word geknald. (lacht) Ik heb het namelijk nooit anders gekend in mijn leven."

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.