In Middelkerke strijden nog drie kandidaten voor eindwinst Superprestige

Spanning en opperste concentratie is wat we morgen ook mogen verwachten van Kevin Pauwels (links) en Mathieu van der Poel (rechts). Wie pakt de Superprestige?
Tim De Waele Spanning en opperste concentratie is wat we morgen ook mogen verwachten van Kevin Pauwels (links) en Mathieu van der Poel (rechts). Wie pakt de Superprestige?
Morgen wordt in Middelkerke de achtste en laatste manche van de Superprestige veldrijden verreden. Het ziet er naar uit dat we een duel krijgen tussen de Nederlander Mathieu van der Poel en Kevin Pauwels om de eindzege in het klassement. Wereldkamioen Van der Poel leidt momenteel met 92 punten, maar winnaar van de Werelbeker Pauwels telt slechts twee punten achterstand. Of wordt het alsnog derde hond in het kegelspel Lars van der Haar?

De regenboogtrui heeft man in (top)vorm Van der Poel al op zak, maar een eindzege in een regelmatigheidscriterium ontbreekt momenteel voor de veelwinnaar. Daar kan op Valentijn dus verandering in komen. De 20-jarige Nederlander is mentaal in het voordeel, want sinds hij op 4 januari in Leuven aan een zegereeks begon, verloor hij geen enkele wedstrijd meer waar hij aan de start kwam. Na afloop van zijn winst vorige week in Hoogstraten maakte hij duidelijk dat hij maar al te graag de eindzege zou grijpen.

Vol voor eindwinst
"Dat eindklassement was voor de start van de competitie geen doel", klonk het, "maar gelet op mijn goede resultaten is daar nu verandering in gekomen. Ik ga er vol voor, al is de eindwinst verre van binnen. Twee puntjes voorsprong op Kevin is niet veel. Dat zijn amper twee plaatsen. En ook Lars van der Haar (op vijf punten, red) is nog niet uitgeteld."

Verrassing mogelijk
Het overkwam Niels Albert vorig jaar. Hij telde vier punten voorsprong in het klassement voor de start in Middelkerke en leek zegezeker, maar uiteindelijk greep hij nog naast de eindwinst in de slotmanche en pakte Sven Nys toen zijn dertiende eindzege in de Superprestige.

Belgen bij jeugd
Bij de jeugd ligt het klassement al vast. Bij de beloften heeft Michael Vanthourenhout voldoende voorsprong op Laurens Sweeck en bij de junioren is Eli Iserbyt al zeker dat hij zaterdag in het casino van Middelkerke zijn prijs mag ontvangen.

PHOTO_NEWS
Tim De Waele
PHOTO_NEWS