Grote slokop Sanne Cant pakt haar negende Belgische titel op rij en applaudisseert voor haar nicht die ook het podium haalt

BELGA
Er stond opnieuw geen maat op Sanne Cant tijdens het BK veldrijden. De wereldkampioene sleepte in het zand van Koksijde al haar negende Belgische titel op rij in de wacht. Ellen Van Loy werd tweede, Loes Sels legde beslag op de derde plek. Sels is de nicht van Sanne Cant.

Cant werd nochtans in de beginfase stevig onder druk gezet. Laura Verdonschot verkeerde klaarblijkelijk in een begenadigde dag en trok er in de eerste ronde al vandoor. Toen kon er maar een renster volgen: Sanne Cant. Verdonschot kon haar verschroeiende start echter niet dootrekken en daar profiteerde Cant van. Op de vele loopstroken liep ze al enkele seconden uit op de nog steeds maar 21-jarige veldrijdster van Marlux-Bingoal. De vogel was al gaan vliegen.

Toch bleef het opletten voor de wereldkampioene. Cant bouwde haar voorsprong stelselmatig uit en kon zich zelfs nog een stevige slipper permitteren. Ze knalde tegen een paaltje en moest dan toch enkele seconden inleveren. Ondertussen schoof Ellen Van Loy op naar de tweede stek, maar de oppergaai was dan al buiten bereik voor de concurrentes van Cant. De 27-jarige Cant stormde dan zonder al te veel problemen naar haar negende opeenvolgende Belgische titel. Sinds 2010 stond Cant telkens op het hoogste schavotje op het BK veldrijden voor vrouwen. 

Sanne Cant valt in de armen van Loes Sels.
BELGA Sanne Cant valt in de armen van Loes Sels.
Sanne Cant applaudisseerde voor haar nicht Loes Sels die derde werd.
RV Sanne Cant applaudisseerde voor haar nicht Loes Sels die derde werd.
TDW8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • guido gottmann

  @ Dirk Van Den Bossche: het staat elkeen vrij om beroepsrenster te worden. Mogelijk zou Sanne ook de beste zijn moest ze bijvoorbeeld agente, advocate of iets anders zijn en de sport als vrijetijdsbesteding boefenen.

 • Maca Ronny

  Zij is wel de enige van het podium die vandaag niet voor een baas moet gaan werken, dus zo moeilijk is da niet mijn gedacht

 • Dirk Van Den Bossche

  Proficiat aan alle werkende dames , die eenvoudig blijven en alle weken topsport bedrijven.

 • Jacques Deschryvere

  De saaiste cross van het weekend

 • Eddy Van Gaver

  Dank U Sanne, voor U doorzettingsvermogen. U laat ons telkens genieten.