Geslaagde comeback van der Poel: "Ik kon me niet bedwingen in het begin"

TDW
Mathieu van der Poel hoopte vooraf op een plaats in de top tien in Koksijde, maar de wereldkampioen deed beter en behaalde met een derde plaats een podiumplek. "Een geslaagde comeback", vatte hij samen.

Van der Poel ging als vanouds van start. Zeer snel en de anderen hadden het niet gemakkelijk om hem te volgen. "Nochtans had ik vooraf tegen mezelf gezegd om dat niet te doen", zei hij. "Maar ik kon me niet bedwingen. Dus ik vatte snel aan en ik moet toegeven: iets te snel eigenlijk. Na die twee ronden moest ik even op adem komen."

Van der Poel leek helemaal terug te vallen, reed rond de tiende plaats, maar vond uiteindelijk een tweede adem. "Ik deed het bewust even rustiger aan, recupereerde goed en daarna ben ik weer mijn eigen tempo beginnen rijden. Ik raapte de ene na andere renner op. Dat gaf veel vertrouwen en vrij snel zat ik opnieuw in derde positie. Ondanks nog enkele foutjes kon ik die behouden. Ik ben zeer blij met dit resultaat."

Vooraf wist van der Poel niet goed waar hij zich aan moest verwachten in Koksijde en ook nu blijft hij voorzichtig. "Die conditionele basis heb ik niet", beseft hij. "Dus ik kan nog moeilijke momenten hebben. Ik mis ook nog enkele procentjes en moet die tijdens wedstrijden bijwinnen. Op training kan je niet door een muur gaan, in een wedstrijd wel. Ik moet gewoon zien dat ik elke wedstrijd sterker word en intussen mag ik niet vergeten om mijn duurtrainingen te doen."

BELGA
TDW
TDW
TDW
BELGA
BELGA