Geen verrassing: Van der Poel voor zesde keer op rij Nederlands kampioen veldrijden

ANP
Mathieu van der Poel heeft in Rucphen zijn zesde Nederlandse titel op rij in het veld gepakt. De 24-jarige wereldkampioen reed van start tot finish aan de leiding.

Drie minuten. Meer had Mathieu van der Poel niet nodig om zich af te zonderen van de tegenstand. U begrijpt het al: ’t werd een heuse onemanshow. Lars van der Haar –de laatste die het achterwiel van Van der Poel zag- reed de hele cross rond op de tweede positie.

En Corné van Kessel? Die werd vooraf aanzien als de grootste uitdager van ‘MVDP’, maar de renner van Tormans kwam niet goed voor de dag. Van Kessel stond met een vierde plek zelfs niet op het podium, Joris Nieuwenhuis veroverde het brons.

Voor Van der Poel was het zijn zesde nationale titel op rij in het veld. Van der Haar, de Nederlandse kampioen in 2013 en 2014, moest net zoals de voorbije twee jaar vrede nemen met het zilver.

Photo News
ANP
ANP5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Maddens

  Ik hoop volgend seizoen met weer een goede Wout van Aert dat er toch weer een klein beetje meer spanning bij komt .

 • Freddy van Puymbrouck

  Mathieu ongetwijfeld de beste aller tijden, hij laat het ook zien op de weg waar er wel heel veel tegenstand is!

 • Pat Debal

  Dat is een krak we gaan daar nog veel plezier mee beleven proficiat Mathieu

 • Lucas Theophiel

  Ongetwijfeld de beste!Maar als er niets is, is de overwinning niet zo groot?????

 • Maria Hendrickx

  Proficiat Mathieu. En evenveel succes bij het WK.