Femke van den Driessche zo ontroostbaar dat ze niet wil reageren op WK-drama

Photo News
In het allereerste wereldkampioenschap voor dames jonger dan 23 jaar in Heusden-Zolder reed Laura Verdonschot naar een verdienstelijke elfde plaats. "Maar er zat meer in", klonk het na afloop. Topfavoriete Femke Van den Driessche was na haar ontmoeting met de pechduivel dan weer te ontgoocheld om te reageren (achteraf bleek dat er meer aan de hand was, ze had 'mechanische doping' gepleegd). Verrassende wereldkampioene Evie Richards kon haar ogen niet geloven.

Terwijl de Belgische topfavoriete Femke Van den Driessche een baaldag kende en opgaf, strandde Verdonschot na een sterk slot net buiten de top tien. "Ik verpruts het in het begin van de wedstrijd. Mijn start was slecht. Jammer want op het einde voelde ik me echt sterk. Ik ben dan ook een beetje teleurgesteld. Anderzijds, als je mijn mindere seizoen bekijkt, moet ik tevreden zijn met dit resultaat. Het was in ieder geval leuk om zo'n WK mee te maken. Hopelijk volgen er nog."

Britse in shock
Winnares Evie Richards straalde tijdens de persconferentie. "Ik ben in shock", aldus de kersverse wereldkampioene. "Dit is mijn allereerste internationale veldrit ooit. Ik ben een mountainbikester en ik cross tijdens de winter om te trainen. Ik kan dit echt niet geloven."

"Reed verdomd hard"
Ook bronzen medaille Maud Kaptheijns moest even in haar ogen wrijven. "Of ik dit meisje naast mij al ooit gezien heb? Nee, maar ze reed wel verdomd hard", lachte de Nederlandse. "Ik had vandaag Van den Driessche, Teocchi en Arzuffi verwacht. Die laat ik achter me, maar ik word toch pas derde (de Tsjechische Noskova werd tweede, red.)."

Kettingbreuk
Topfavoriete Femke Van den Driessche was na afloop ontroostbaar en wilde niet reageren. De Europese kampioene schoot bij de start uit haar klikpedaal, moest meteen achtervolgen, maar kwam nooit in haar ritme. De achterstand liep op en toen ze bij het ingaan van de slotronde ook nog kreeg te maken met een kettingbreuk verdween Van den Driessche uit de wedstrijd.

Photo News
Photo News
TDW
TDW
BELGA
TDW