Eén versnelling volstaat voor Van der Poel in Zonnebeke, Van Aert knap tweede

BELGA
Mathieu van der Poel heeft nu ook de Kasteelcross in Zonnebeke op zijn naam geschreven. Wout van Aert werd knap tweede, Eli Iserbyt finishte pas als vijfde.

Mathieu van der Poel stond in het West-Vlaamse Zonnebeke nog eens samen met Wout van Aert aan de start van een veldrit. Eerder was dat het geval in de Azencross van Loenhout en Gullegem. Die werden allebei gewonnen door de Nederlander. Eli Iserbyt tekende eveneens present in de Kasteelcross.

Van Aert was de voorbije dagen wat ziek, maar daar was tijdens de cross weinig van te merken. De Kempenaar plaatste af en toe zelfs een versnelling, enkel Van der Poel, Iserbyt, Jens Adams en Wietse Bosmans hadden een antwoord in huis.

Halverwege gaf Van der Poel er voor het eerst een serieuze lel op. Van Aert weerde zich, maar zag hoe de wereldkampioen alsmaar kleiner werd. De vogel was gaan vliegen. Er was andermaal niets aan te doen.

Van der Poel mocht zo weer het zegegebaar maken, een verdienstelijke Van Aert ging met de tweede plek aan de haal - zijn eerste podiumplek van het seizoen. En Iserbyt? Die moest in de niet-klassementscross vrede nemen met de vijfde plek. Adams en Bosmans finishten respectievelijk als derde en vierde.

Van der Poel: “Of mijn seizoen mislukt is als ik geen wereldkampioen word? Ja”

Van Aert gelooft niet in wereldtitel: “Kom van te ver om het Mathieu moeilijk te maken”

BELGA
BELGA
BELGA10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jenny charels

  Ook als Van Aert niet 'van te ver' zou komen, blijft hij nooit opgewassen tegen Matje VDP.

 • Jan Van Den Bergh

  Was niet 'gewoon' op tv , wel op de betaalzender van Telenet .

 • gerard wauters

  Was gewoon op TV Maria, op play sports, en daarna op vrt 1 een samenvatting. Morgen komt ook op tv, zoek het maar op. Leuk crossje, al was de dames cross alweer spannender.

 • Pierre Vanden Meersschaut

  Knap van Van Aert om tweede te worden na blessure. Van Der Poel is van een buitenaardse sterkte en dus logisch winnaar.

 • sylvain roobaert

  Mathieu reed tot halfweg zonder moeite te doen zo te zien , vertrekt alleen zodra hij het wilt , fantastische crosser