Derde zege op rij voor Laurens Sweeck in Neerpelt, Marcel Meisen en David van der Poel staan mee op het podium

Laurens Sweeck.
BELGA Laurens Sweeck.
Drie op een rij voor Laurens Sweeck. De veldrijder van Sauzen Pauwels-Vastgoedservice heeft na 2016 en 2017 nu ook een derde keer de Soudal Cross in Neerpelt gewonnen. Onze landgenoot haalde het in zijn eentje voor Marcel Meisen en David van der Poel (beiden Corendon-Circus). Mathieu van der Poel en Wout van Aert stonden niet aan de start.

Niet de allergrootste tenoren aan de start in Neerpelt. Net als vorig jaar ontbraken Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Lars van der Haar en Toon Aerts op het appel. Hoog tijd dus voor de Vanthourenhouts, Hermansen en Sweecks van deze wereld om hun kans te grijpen. Voor Laurens Sweeck was de Soudal Cross in Neerpelt overigens bekend terrein. Hij won de vorige twee edities en gold vooraf dus als de te kloppen man.

Zelf had de titelverdediger daar naar eigen zeggen minder vertrouwen in. Na een snelle start met een valpartij in de achtergrond liet Sweeck zich niet direct zien in de spits van de wedstrijd. Tweelingbroer Diether deed dat wel. Zijn tempo luidde een eerste snok van Quinten Hermans in. De jonge veldrijder van Telenet-Fidea raakte niet weg. Alles te herdoen dus na één derde van de wedstrijd. 

Micheal Vanthourenhout tekende daarop voor een tweede impuls. Laurens Sweeck volgde nu wel gezwind. Halfweg de wedstrijd leken we op weg naar een leuk duel tussen de twee, maar een valpartij van Vanthourenhout besliste daar anders over. Sweeck moest het zo plots in zijn eentje zien te rooien. Dat terwijl Meisen en Van der Poel zich de beteren toonden in de achtervolging. 

Vooral de Duitser zette zich in het slot van de wedstrijd met enkele kloeke passages op de kaart, maar Sweeck écht bedreigen lukte niet. Onze landgenoot keek niet meer om, behield zijn kloof en stoomde in één ruk door naar de zege. Zijn derde in Neerpelt en zijn eerste van het seizoen. Morgen verhuist het peloton naar Ruddervoorde.

Photo News

Sweeck: “Misschien ben ik wel beter dan ik denk”

Drie op rij dus voor Laurens Sweeck, die er vooraf geen al te best oog in had. “Klopt, het is een beetje zelfvertrouwen dat ik op dit moment in het seizoen mis. Ik ben misschien wel beter dan ik denk. Deze overwinning is dus wel een prestatie waarop ik verder hoop te bouwen. Ik wil me tonen in de volgende wedstrijden. Vandaag was best een lastige cross. Het was constant op en af. Intervallen dus. Ik kon op korte tijd wel snel opschuiven en voelde dat ik bij de beteren was. Mijn aanval was niet getimed, maar door het wegvallen van Michael kreeg ik een gat. Vanaf dan wast het kwestie om goed in te delen, het tempo te houden en geen foutjes te maken.”

Meisen: “Nog niet vaak gelukt om in tv-cross podium te halen”

Ei zo na een sterke Duitser vandaag. Marcel Meisen charmeerde met een sterke cross. “Als de twee grote tenoren er niet zijn, dan is het aan ons om eens iets te proberen. In afwezigheid van Mathieu is dat voor onze ploeg goed gelukt. David en ik staan samen op het podium en dat is leuk. Ik ben trots op mijn prestatie, tweede in een tv-cross dat is me nog niet vaak gelukt. Het leek er inderdaad even op dat ik Laurens zou kunnen pakken, maar dat was eigenlijk een cartouche om weg te komen met het oog op de tweede plaats.” 

BELGA
Photo News
BELGA
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Glenn Wouters

  wij hebben de betaal zender van telenet wel. En voor die kleine meerprijs krijg je wel veel meer dan enkel cross. Maar ja dat is een keuze die ieder voor zichzelf maakt. Maar kom hier dan niet zeveren

 • bart verloy

  Hmmmmm, welke cross ????

 • Jan Van Rompaey

  Telenet maakt de cross kapot.

 • Peter Neefs

  Tv cross? Waar op welke zender? Ah op betaalnet Telenet :-0 ... Dan heb ik slecht nieuws voor u: deze sport die overleeft op sponsoring zal zo spoedig sterven .. De sponsors hun motivatie zit m in de 500.000 kijkers op VRT, op betaalnet mss nog 5000..de rest kun je zelf verzinnen ..

 • Walter Verbeeck

  Ondertussen zit alles nu achter een telenet betaal muur. Voor mij hoeft de cyclocross niet meer.