De nul is van het bord: jarige Toon Aerts boekt eerste seizoenszege in Boom

BELGA
Toon Aerts heeft in Boom de tweede manche van de Superprestige gewonnen. De Belgische kampioen, die vandaag zijn 26ste verjaardag viert, boekte in recreatiedomein De Schorre zijn allereerste zege van het seizoen na een sterke solo. Aerts’ ploegmaat Quinten Hermans werd tweede, Tom Pidcock knalde naar een knappe derde plek. Hermans is de nieuwe leider in de Superprestige.

Geen Eli Iserbyt in De Schorre vandaag. De winnaar van de openingsmanche van de Superprestige in Gieten koos er net als zijn ploegmaat Michael Vanthourenhout (ziek) voor om zich te focussen op de Wereldbekercross van morgen in Bern. Daardoor lagen er dus kansen voor de anderen, zoals Toon Aerts. Maar net als vorige week in Gieten miste de Belgische kampioen zijn start wat.

Dat was niet het geval voor Quinten Hermans, tweede in Gieten. Onze landgenoot dook als eerste het veld in en in de eerste ronden voerde hij ook voortdurend de forcing. Helemaal raakte hij niet weg en in de derde ronde nam Laurens Sweeck het commando over. De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal versnelde en de Telenet Baloise Lions moesten aan de bak. Hermans pikte zijn wagonnetje meteen aan, Aerts en Van Kessel kwamen wat later aansluiten.

Toon Aerts.
BELGA Toon Aerts.

Halverwege de cross was dan het moment van Aerts aangebroken. De Belgische kampioen ging op zijn gaspedaal staan en uiteindelijk kon hij toch een flinke kloof slaan. In de achtervolging schudde Hermans Sweeck af en na een slipper moest de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal ook Pidcock voor zich dulden.

Aerts bleef nagenoeg foutloos en zijn eerste seizoenszege kwam niet meer in gevaar. De Belgische kampioen trekt zo met vertrouwen naar Zwitserland. In de achtergrond kwam het nog tot een duel om de tweede plaats tussen Hermans en Pidcock. De 20-jarige Brit reed ongelukkig tegen een paaltje en moest zich zo tevreden stellen met de derde plek.

BELGA

Aerts: “Eindelijk die eerste zege”

Óp zijn verjaardag pakte Toon Aerts zijn eerste zege van het crossseizoen. “Het gaf toch een extra boost. Net zoals Iserbyt sneller rijdt door zijn nieuwe liefde, profiteerde ik vandaag van mijn verjaardag", zei Aerts bij Play Sports. “Dat geeft wat extra power. Eindelijk die eerste zege, inderdaad. Veel mensen dachten dat ik nog niet op niveau was, maar in de vorige wedstrijden eindigde ik wel altijd vooraan. Dus was het gewoon wachten op vandaag, na een week waarin ik het vooral rustig moest aandoen. Deze zege is heel leuk en ook in het klassement doe ik nu een goede zaak.” En dat na een ploeterpartij in de modder. “Het was zwaar, en ook morgen zal het niet zo een snelle wedstrijd worden. Dat hoop ik althans. Iserbyt reed nu niet mee en kon zich dus wat sparen, maar de anderen waren hier wel in Boom aanwezig. Ik denk dus niet dat die lastige wedstrijd van vandaag veel verschil zou mogen maken naar de fitheid van morgen toe.”

BELGA5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Maddens

  Toen De Vlaemincks stopten was het publiek ook een beetje afwezig , en dan kwam Liboton en daarna kwam Wellens en Nijs en Van Aert . En dan zal de kleine Nijs komen en misschien nog anderen .

 • Freddy van Puymbrouck

  Veldrijden spreekt totaal niet aan zonder de twee wereldtoppers Wout en Mathieu.Hoezeer de anderen ook hun best doen en Iserbyt zelfs uitkijkt naar een duel met Mathieu het zal de meeste mensen niet boeien.Iserbyt gaat wat meemaken als vdPoel terugkomt, hij gaat enkel het achterwiel van Mathieu in de verte zien verdwijnen!

 • Pieter Verhulst

  Veldrijden op weg naar uitgang. Enkel nog kleurloze figuren. Dat handjeklap met toeschouwers aan eindmeet zegt voldoende. Kermis vertier. Geïntroduceerd door onze BK en de zgn best of the rest bij gebrek aan toppers.

 • gerard wauters

  Dik verdiend Toon. Zeker tegen het einde van de cross op eigen kracht en wilskracht het gat gemaakt. Jammer dat Sweeck nog pech kreeg, dat zou de spanning ten goede gekomen zijn. Maar dat een andere renner pech krijgt, daar kan Toon niets aan doen.

 • Roger Vanopstal

  Totaal onverdiende overwinning! Drie kwartier in het wieltje gehangen van ploeggenoten en anderen. Geen trap te veel gegeven en dan de uitgeputte dapperen in het laatste kwartier overmeesterd. Niet de sterkste maar de grootste wieltjeszuiger heeft gewonnen. Vandaar uiterst saaie wedstrijd de cross onwaardig.