De crosswereld zal volgens Sven Nys niet gespaard blijven: “Renners zullen hun loon en inkomsten zien dalen”

Sven en Thibau Nys in 'Play Sports Kot'.
Youtube Play Sports Sven en Thibau Nys in 'Play Sports Kot'.
Voormalig veldrijder Sven Nys  verwacht dat organisatoren van sportwedstrijden het financieel moeilijk gaan krijgen, inclusief het veldrijden. “Ze zullen minder inkomsten binnenhalen, waardoor het startgeld en de prijzenpot zullen dalen”. Ook de renners zullen volgens Nys getroffen worden.

De sportwereld kreunt onder het coronavirus, dat geldt ook voor het veldrijden. Vader Sven en zoon Thibau Nys spraken in Play Sports Kot over de cross en de moeilijkheden die de sport ondervindt door de coronapandemie. “Sportenevenementen die door zullen gaan zonder publiek, maar op televisie worden uitgezonden, zullen het grotendeels wel redden. Die partners en sponsors komen in beeld en zijn dus zichtbaar. De Tour de France is daar een goed voorbeeld van”, klinkt het bij Sven Nys. 

“Voor sporten die niet live op televisie worden uitgezonden, is het een moeilijker gegeven om te kunnen overleven. Deze crisis zal niet enkel gevolgen hebben voor dit, maar ook voor volgend seizoen”, aldus Nys. “De cross en de organisators leven van de toeschouwers. Wie gaat er een wedstrijd willen organiseren die enkel en alleen op televisie wordt uitgezonden?”, voegt Thibau Nys eraan toe.

Volgens Nys zullen ook de renners de financiële impact die de coronacrisis met zich meebrengt, voelen. “Renners gaan hun lonen en inkomsten zien dalen. Organisatoren die crosswedstrijden achter gesloten deuren moeten organiseren, gaan minder inkomsten hebben. Bijgevolg zullen zij ook minder startgeld kunnen uitbetalen en zal het prijzengeld ook zakken. De renners zullen dan vooral moeten leven van de lonen die ze krijgen van hun ploeg, en minder van het startgeld dat in de cross nochtans een belangrijke schakel is. Op korte termijn zou dat dus op de helling kunnen komen te staan.”

Lees ook:

Sven Nys maakt zich kwaad op groep mountainbikers: “Hebben jullie het nog niet door?”

BELGA
Photo News3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • patrick isenborghs

    als er binnen 6 maand nog geen plubliek toegelaten word op de cross zal er ook geen enkele wegwedstrijd gereden worden dit jaar in Belgie

  • Ahmed Amrani

    Wat weet een veldrijder nu van het wielrennen ? Wat weet een korfballer van voetbal?

  • Ludo Hermans

    Sven, zo ken ik je niet! Wat met de hardwerkende burger met een matig loon, zonder start- en prijzengeld?