Danny De Bie is opnieuw ploegleider

BELGA
Danny De Bie is de nieuwe ploegleider bij Tarteletto-Isorex. Hij vervangt er de West-Vlaming Rony De Vos, die voortaan de lijnen zal uitzetten voor het continentale team en de veldritploeg van manager Peter Bauwens.

"Rony De Vos zal een stap opzijzetten en de lijnen uitzetten voor onze ploeg, meer toekomstgericht werken, overkoepelend voor het team op de weg en in het veld", aldus teammanager Peter Bauwens. "Danny vervangt hem als ploegleider en werkt onder de vlag van Rony. Hij wordt vanaf vandaag (1 november) de ploegleider: hij moet aan scouting doen van jong talent, nieuwe renners aantrekken, de trainingen opvolgen, onze renners en rensters een stap hoger brengen. We hebben met Kim Van de Steene al een goede dame in het veld, maar we zien graag nog iemand ons team vervoegen."

De Bie kent de ploeg, werkte voor hen toen het team nog als Superano Ham-Isorex-Tarteletto door het leven ging. Hij verkaste naar Marlux-Napoleon Games, maar werd daar begin oktober aan de kant geschoven na tegenvallende resultaten.

Nooit gepanikeerd

"Peter en ik hebben altijd een goed contact blijven onderhouden", aldus De Bie. "Een kleine twee jaar geleden werkte ik een tijdlang voor hem en na mijn ontslag bij Marlux, was de keuze snel gemaakt. Mijn ontslag kwam onverwacht, maar ik heb nooit gepanikeerd. Op mijn leeftijd panikeer je niet meer en ik kijk uit naar deze nieuwe kans. Het is een stapje lager, een kleinere ploeg, maar met dit team kan je progressie maken en ik wil hen naar een hoger niveau brengen."

Ronny De Vos en Peter Bauwens met Danny De Bie.
BELGA Ronny De Vos en Peter Bauwens met Danny De Bie.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Sierens

    Hij gaat er daar ook niets van maken,die gast is te lui om ander werk te zoeken,nu kan ie zijn handen in zijn zakken houden.

  • dretie munkies

    Enthousiasme druipt er niet af van De Bie op die foto met zijn ploegleiders

  • wim rooyakkers

    Mooi,iemand met veel ervaring en hopelijk vinden ze inderdaad een nieuw talent,want de top in de veldritsport is dun.