Daar is nummer 1! Van Aert veegt net zoals vorig seizoen de nul weg in Ardooie: “Bijna vergeten hoe ik de handen in de lucht moest steken”

BELGA
Wout van Aert heeft net zoals vorig jaar in Ardooie zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De wereldkampioen nam in de slotfase de maat van Gianni Vermeersch. Toon Aerts werd derde.

Geen Mathieu van der Poel in de Kermiscross. Alle ogen dus gericht op Wout van Aert. “Na zes tweede plaatsen en één zesde plek mik ik vol op de overwinning”, klonk het vooraf bij de wereldkampioen. Grootste concurrenten waren Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch, Eli Iserbyt en Tim Merlier.

Sterke Vermeersch

Iets na halfweg koers achtte Van Aert zijn moment gekomen. De Antwerpenaar gaf er een serieuze lel op, enkel Vermeersch had een antwoord in huis. Het duo reed vervolgens almaar verder weg van Aerts, Vanthourenhout en Iserbyt.

Vermeersch toonde zich een taaie klant en dook zelfs met Van Aert de slotronde in. De wereldkampioen zou toch niet opnieuw tweede worden? Neen. Niet deze keer. Van Aert maakte finaal het verschil en knalde naar zijn eerste zege van het seizoen. Vermeersch werd tweede, Aerts finishte als derde.

BELGA

Van Aert: “Was bijna vergeten hoe ik de handen in de lucht moest steken”

“De kop is eraf. Eindelijk. Het was het doel om hier vandaag te winnen en dat is gelukt”, begon Van Aert na afloop. “De wedstrijd zat een tijdlang op slot. Het was dan ook een licht lopend parcours. Daardoor zat iedereen heel lang fris. Ik wou de cross openbreken en demarreerde iets na halfweg koers. Enkel Gianni Vermeersch kon me volgen. Ik kreeg hem er ook niet meteen af en spaarde alles op voor de laatste ronde.”

Het was meteen de eerste zege in het veld voor Van Aert. “Ik was bijna vergeten hoe ik de handen in de lucht moest steken”, lachte de Kempenaar. “Dit geeft alvast vertrouwen voor het komend weekend. Ik heb de beste benen nog niet, maar het is altijd leuk nog eens te winnen en zo naar de Kempen terug te keren. Als renner heb je dit wel eens nodig. Ik moet eerlijk zijn dat ik nog een stuk verwijderd ben van de goede conditie die Van der Poel wel al heeft. Beetje per beetje en stap voor stap kom ik er wel. Ik ben alvast blij dat ik in Ardooie voor de derde keer op rij kon winnen.”

BELGA

Vermeersch en Aerts berusten in ereplaatsen: “Moesten passen toen Wout ging”

“Ik keer met een zeer goed gevoel huiswaarts”, stak Vermeersch na afloop stralend van wal. “Het is al een tijdje geleden dat ik nog eens een wedstrijd kleurde. Vandaag was dat dus zeker het geval. Het doet deugd opnieuw op een podium te staan. Met Van Aert kon ik een kloof slaan. Ik hoopte op een sprint, maar ik voelde wel dat ik niet de kracht had om Wout het hoofd te bieden wanneer hij ging versnellen. Bovendien haperde ik ook nog met mijn fiets aan een afsluiting waardoor hij alsmaar meer voorsprong kreeg. Een tweede plaats is zeker mooi. Dit geeft me hoop voor komend weekend.”

Aerts werd vorig jaar tweede in Ardooie, nu moest de voormalig Europese kampioen genoegen nemen met de laatste podiumplaats in Ardooie. Toch toonde hij zich daar niet rouwig om. “Ik was redelijk sterk vandaag, maar wanneer Wout en Gianni het tempo optrokken, moest ik passen. Ik zat te ver in de groep gepositioneerd. Dit was alvast een goede cross om de hartslag de hoogte in te jagen. Er werd hier heel snel gereden. Deze wedstrijd past perfect in voorbereiding op hetgeen zaterdag volgt in Boom en zondag in Bern. Ik kon de laatste ronde de twee even prikkelen door fel te naderen, maar meer dan een derde plaats zat er niet meer in.” 

BELGA

Uitslag

1. Wout van Aert (Cibel-Cebon) in 56:32

2. Gianni Vermeersch op 0:03

3. Toon Aerts 0:06

4. Michael Vanthourenhout 0:20; 5. Eli Iserbyt; 6. Tim Merlier 0:22; 7. Jim Aernouts; 8. Thomas Pidcock (GBr) 0:26; 9. Nicolas Cleppe 0:32; 10. Thijs Aerts 1:10; 11. Marcel Meisen (Dui); 12. Thomas Joseph 1:35; 13. Yannick Peeters 1:55; 14. Thomas Mein (GBr); 15. Arno Debeir; 16. Ian Field (GBr); 17. Felipe Orts (Spa); 18. Gert Smets; 19. Dario Tielen; 20. Thibaut De Smet 2:18; 21. Mathijs Wuyts 2:20; 22. Robin Alderweireld; 23. Johan Jacobs (Zwi); 24. Maxim Dewulf 2:25; 25. Wietse Bosmans 3:00; 26. Lois Hennaux 3:06; 27. Niels Derveaux; 28. Jenko Bonne 3:11; 29. Jens Teirlinck 3:14; 30. Brecht Vandenheede

BELGA
Photo News75 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Neefs

  Wout is wereldkampioen en Mathieu is de beste van de wereld

 • Maria Briers

  Gewonnen zonder grote kanonnen als tegenstand, de cyclocross is niet meer wat het was, jammer.

 • Danny Van Eyck

  Die Nederlanders, iemand afbreken zen ze goe in he, blijters, zeg het nog eens Wout 3x wereldkampioen !!!

 • Joke Van Kalmthout

  @Lucien Lowist, die "ellendige negatieve afbrekende Vlamingen" zoals jij ze noemt, hoeven helemaal niet naar Nederland te verhuizen. Zij zijn in België beter op hun plaats dan in Nederland. België is namelijk het land waar MvdP is geboren en getogen, altijd naar school is gegaan, kortom: zijn hele leven heeft gewoond. Bovendien spreekt hij ook nog eens met een regionaal Vlaams en zeker geen Hollands accent.

 • marin gheorghecatalin

  Beide toppertjes ieder heeft zijn kwaliteit ik doe voor beide mijn hoedje af