Daan Hoeyberghs is bij beloften grote man in Gieten

BELGA
Daan Hoeyberghs (BKCP-Corendon) heeft de Superprestigecross bij de beloften in het Nederlandse Gieten op zijn naam geschreven. De 21-jarige Hoeyberghs haalde het na een solo in de laatste ronde van de ploegmakkers bij Telenet-Fidea, Quinten Hermans en Eli Iserbyt. De Nederlander Martijn Budding werd vierde, Yorben Van Tichelt vervolledigde de top vijf.

Zeven renners zonderden zich in de eerste ronde af van het grote pak. Dat waren Yorben van Tichelt, Eli Iserbyt, Daan Hoeyberghs, Quinten Hermans, de Nederlanders Joris Nieuwenhuis en Martijn Budding, en de Tsjech Adam Toupalik. Nadat zowel Toupalik als Nieuwenhuis rond halfcross af te rekenen kreeg met pech bleven nog slechts vijf kanshebbers over voor de zege. Voorin bleef het er vrij onrustig aan toegaan en de ene uitvalspoging volgde de andere op. Deze kenden echter nooit succes.

Knappe solo
Tot Daan Hoeyberghs in de slotronde het gashendel helemaal open trok en zijn metgezellen in de steek liet. Hoeyberghs kwam niet meer in de problemen en al snel werd duidelijk dat de rest zou strijden voor de dichtste ereplaats. Daarin haalde Quinten Hermans, nochtans twee keer het slachtoffer van materiaalpech, het voor zijn ploegmakker Eli Iserbyt.

BELGA