Corendon verbindt zich aan team Mathieu van der Poel

BELGA
Vakantiespecialist Corendon verbindt zich de komende drie jaar aan het team van Mathieu van der Poel. Voortaan is er niet langer sprake van BKCP-Powerplus, maar van team BKCP-Corendon. Ook de tweede ploeg van de broers Roodhooft blijft bestaan, maar krijgt andere sponsors.

Corendon-Kwadro was in het seizoen 2014-2015 de ploeg van de broers Sweeck en Bart Aernouts, die intussen zijn fiets aan de haak hing. Het team is eigenlijk de satellietploeg van de broers Roodhooft, dus de inbreng van Corendon bij BKCP is niet zo verrassend te noemen.

Hoofdsponsor
Corendon wordt de komende drie jaar nu de naamgevende hoofdsponsor in combinatie met BKCP Bank. De vakantiespecialist vervangt hiermee Powerplus dat sinds 2009 naamsponsor was. "Om meer zichtbaarheid te creëren bij de Vlamingen, hebben wij vorig jaar besloten om ons te koppelen aan de typisch Belgische sport veldrijden", zegt Martin De Boer, marketing directeur Corendon. "Uiteraard is het dan ook van belang dat het team wekelijks een grote kans heeft op de overwinning. Aangezien de absolute toppers allemaal voor langere tijd onder contract staan bij diverse teams en wij dat gegeven respecteren, zijn we met Corendon op zoek gegaan naar een team mét toppers waar we naamsponsor van konden worden."

Garanties
Dat werd dus Team BKCP-Corendon. De ploeg heeft naast wereldkampioen Mathieu van der Poel onder meer Wietse Bosmans en Vincent Baestaens onder contract. Met daarbij ook nog Philipp Walsleben biedt het team voldoende garanties om wekelijks in beeld te komen en geregeld sportieve successen te boeken. Voorts stapt Corendon ook in de Veldritacademie. "We engageren ons voor de opleiding en willen ook de leading lady van het Belgische veldrijden, Sanne Cant, ondersteunen."

Corendon-Kwadro houdt niet op te bestaan. De ploeg gaat ook volgend seizoen verder, maar krijgt nieuwe sponsors die op 4 september zullen bekendgemaakt worden.