Belgen over EK-parcours en slechte infrastructuur: “Hopelijk morgen opgelost, anders is het miserie”

rv
Ploeterwerk. De omloop van het EK veldrijden in het Italiaanse Silvelle, dat op een wei gereden wordt, ligt er zwaar bij. Toon Aerts, Eli Iserbyt en Sanne Cant laten hun licht schijnen op de omloop.

Aerts: “Parcours is voor mij een meevaller”

Toon Aerts, één van de sterkhouders in de Belgische ploeg, vindt er een parcours dat hem moet liggen. “Ik heb niet per se een modderomloop nodig, maar op zo’n parcours ben ik op mijn best. We rijden van modderstrook naar modderstrook. Voor heel wat jongens zal dit tegenvallen, voor mij is dat een meevaller”, klinkt het.

Mijn verkenning was daarnaast kort. En er was geen goede infrastructuur om de fietsen proper te krijgen. Hopelijk is dat morgen in orde. Anders wordt het miserie. En dat we een blok gaan vormen tegen Van der Poel? Niet evident op zo’n parcours. Het wordt sowieso heel moeilijk om hem te kloppen.”

Iserbyt: “Vijf triestige tuinslangen”

“Het parcours kon iets beter. Het is volledig kapotgereden. Hopelijk droogt het wat op, waardoor we morgen minder moeten lopen”, luidt het bij Eli Iserbyt, die wat kritiek op de organisatie uitte. “Ze leggen daar vandaag vijf triestige tuinslangen...  Dat hebben ze niet goed georganiseerd.”

“We hebben dit jaar nog niet zo’n ploeterpartij gehad. Met de conditie die ik heb, moet ik dit wel kunnen. Ik was minder in Ruddervoorde, want ik voelde de Koppenberg nog in de benen. Nu ben ik wel 100%. Ik zet alleszins alles op alles. Dit parcours is niet in het voordeel van Van der Poel.”

Cant: “Mijn kansen? Een vraagteken”

“Het parcours is redelijk extreem”, geeft Sanne Cant mee. “Er is geen gras meer te vinden, het wordt door het slijk. Al lopend of al fietsend. Mijn kansen op een titel? Dat is een vraagteken. Vorige week was ik oké. Ik voel me wel goed. Ik vind het ook een heel mooi parcours en kijk ernaar uit.”

Het programma morgen:

9u00 junioren (v)
9u50 junioren (m)
11u00 beloften (v)
12u20 beloften (m)
13u50 elite (v)
15u20 elite (m) 

Modderpoel in Silvelle
Instagram belgiancycling Modderpoel in Silvelle
Modderpoel in Silvelle
Instagram belgiancycling Modderpoel in Silvelle
Modderpoel in Silvelle
Instagram belgiancycling Modderpoel in Silvelle10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mertens jean

  Niet zeveren en zagen, het parcours is voor alle deelnemers hetzelfde. Als ze een mooi effendroog parcours willen dan kunnenze beter voor de weg kiezen. Dus, rijden maar.

 • Jan Van Den Bergh

  Lachwekkend , die commentaar voor de wedstrijd . Er bestaan geen tactische spelletjes in het veld , zeker niet als Van der Poel er bij is . Het is gewoon zolang mogelijk proberen te volgen ....om dan hoogstens tweede te worden .

 • Pieter Martens

  Gewoon niet starten als de zaak niet in orde is, dit moet de UCI in orde maken zij strijken ook de centen op.

 • Philomena Vanderweyen

  Heb heel veel respect voor de heren en dames,die wekelijks op hun crossfiets springen om hunne boterham te verdienen,ga morgen opnieuw genieten van hun prestaties en duimen voor Mathieu.

 • Hans Peeters

  Wat doet Cant in die selectie?