Bart Aernouts stopt met veldrijden

PHOTO_NEWS
Einde verhaal voor Bart Aernouts als veldrijder. De 32-jarige renner van Corendon-Kwadro maakte op zijn Facebookpagina bekend dat hij aan het einde van het seizoen stopt met crossen. Ondanks een doorlopend contract kan de Kalmthoutenaar het niet langer opbrengen.

"Ik heb besloten om mijn wielercarriere na dit seizoen te beëindigen", schrijft hij. "Na 11 seizoenen als prof waarin ik steeds alles wat in mij zit heb kunnen geven, merk ik nu dat ik lichamelijk niet meer in staat ben om 100% te strijden. Daarom maak ik deze moeilijke keuze. Ik heb heel veel aan de mooie veldritsport te danken en ben heel trots op mijn eigen bescheiden prestaties."

"Ik wil eerst en vooral mijn familie en de mensen die mij altijd geholpen hebben, erg bedanken. Ook al de ploegen waarin ik heb gereden ben ik erg dankbaar. Ik ben overal met open armen ontvangen en werd steeds met respect behandeld. Wat ik na mijn carrière ga doen, weet ik nog niet. Ik denk over alles na, binnen een tijdje wordt dit wel duidelijk."

De mooiste overwinning van Aernouts dateert van 2000. Toen werd hij in het Nederlandse Sint-Michielsgestel wereldkampioen bij de junioren. Bij de profs won de Kalmthoutenaar een handvol kleinere crossen. Aernouts reed het grootste deel van zijn carrière voor Rabobank (2004-2011). Daarna droeg hij het shirt van AA Drink (2012-2014) en Corendon-Kwadro.

PHOTO_NEWS
BELGA