Amerikaanse trainingsmakker: "Wout is ongelooflijk, op de weg kan hij zelfs de nieuwe Boonen worden"

TDW
Vijftiende in Valkenburg, maar toch was Stephen Hyde blij als een kind na het wereldkampioenschap veldrijden. De Amerikaanse trainingsmakker van Wout van Aert reageerde dan ook opgetogen na de wedstrijd. "Wout is een ongelooflijke renner." 

Stephen Hyde en Wout van Aert deelden afgelopen winter uren op trainingskamp in Spanje. De Amerikaanse veldrijder bleek daarin een absolute meerwaarde voor de kersverse wereldkampioen. "Ik steek echt dingen van hem op", liet Wout van Aert na het WK in Valkenburg optekenen. "Gisteren zochten we bijvoorbeeld nog naar een perfecte lijn op het parcours."

Echt verbaasd was Hyde dus niet met de derde wereldtitel van zijn Belgische vriend. "Hij had hier echt een doel van gemaakt. He had his eyes on the prize en heeft alles op alles gezet. Mathieu heeft zo sterk gereden dit jaar, de focus moest er dus zijn vandaag."

"Wout is een ongelooflijke coureur. Mentaal is hij zo sterk en dit zal hem met zijn overstap naar de weg in het vooruitzicht alleen nog maar een extra opkikker geven. Ook daar zal hij bij de beteren zijn, hij kan de nieuwe Tom Boonen worden!"

Photo News6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy van Puymbrouck

  Laat het ons hopen maar ik zal het toch eerst moeten zien, het is gemakkelijk te zeggen dat hij de nieuwe Boonen gaat worden maar het ook doen dat zal wat anders zijn!!

 • Tom De Pauw

  eerst zien wa hij kan tegen de wereldtop kan die ook piekt naar de rvv en roubaix? winnen in een 1.1 koers is mooi maar de subtoppers zijn daar meestal kopman en de echte toppers zijn in volle voorbereiding. ze zijde ook van stybar en boom dat ze klassiekers konden winnen, maar voorlopig is daar ook niet zoveel van terecht gekomen. samen zijn ze goed voor 1 klassieke zege en dat is strade bianche door stybar in al die jaren.

 • Marcel Bontinck

  Babyvoeding pakken en 150 km van de deur naar een wonderdokter gaan voor een verkoudheid zoals Van Avermaet en haar wit verven zoals Gilbert stelt dus wel iets voor Marlies?Vrijgesproken dank zij het geld van BMC.

 • Marlies Schoefs

  Neen luc coke boonen stelt niks voor van avermaet en gilbert stelken iets voor

 • luc wuyts

  Als je iets van koers kent wel ja