Exclusief voor abonnees

Alvarado overtreft alle mannen: in jaar één van ‘gendergelijkheid in de cross’ zwaait vrouw de financiële plak

Photo News
108.380 euro. Dat is wat Eli Iserbyt in het aflopende cross-seizoen aan prijzengeld bij elkaar fietste. Ruim 40.000 euro meer dan topvedette Mathieu van der Poel. Maar hey, wat dan gedacht van Ceylin del Carmen Alvarado? In jaar één van de gelijkschakeling van de barema’s voor mannen en vrouwen dé grootverdiener van het veldrijden.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerrit Versteele

  Er is geld te rapen en kijk, daar heb je al een ganse horde Nederlanders!

 • Filip Desmedt

  Juist , Danny , maar ... Betsema heeft een slecht verleden , ze is geschorst geweest wegens doping .... Dit jaar waren het de Flying Dutch women die de plak zwaaiden . Elke cross was een beauty van strijd tussen deze vrouwen , veel mooiere en spannender crossen gezien bij de vrouwen dan bij de mannen , daar was het saaie boel ... Nee , de vrouwen staken er bovenuit dit jaar , zeker door de duels tussen Alvarado en Worst , maar ook Castelyn en VanderHeyden niet vergeten !!

 • Danny Buyse

  Wacht maar tot Denise Betsema volgend jaar terug in topvorm zal zijn en ze terug vooraan mag starten. Telkens achteraan starten en bij de eerste 3 eindigen na lange afwezigheid. Straf!!