Alvarado maakt favorietenrol waar en grijpt eerste Nederlandse titel

Photo News
Ceylin del Carmen Alvarado heeft op het NK in Rucphen haar favorietenrol waargemaakt. De 21-jarige Rotterdamse gooide iets na halfweg de tegenstand overboord en soleerde vervolgens naar haar eerste nationale titel. Annemarie Worst moest vrede nemen met het zilver, Lucinda Brand vervolledigde het podium.

Alvarado was van plan bij het WK in het Zwitserse Dübendorf nog uit te komen in de beloftencategorie, maar mogelijk staat ze nu toch bij de profs aan de start. “Het staat nog open”, sprak ze, gehuld in het rood-wit-blauw. “Mijn eerste echte titel”, vond ze, terwijl ze vorig jaar toch ook Nederlands kampioen was bij de beloften. Het voedde de gedachte dat ze eruit is; dat ze het WK gaat rijden tussen de eliterensters die ze de laatste weken al zo vaak de baas was.

Bondscoach Gerben de Knegt houdt zich intussen buiten de discussie. “Tot dusverre hield ze vast aan deelname bij de beloften en ik ga haar niet overhalen.” Wel zag de oud-crosser ook in Rucphen dat Alvarado momenteel niet te stoppen is. “Ze was duidelijk de beste. En dat is niet makkelijk op zo’n rondje. Ceylin zou absoluut een kanshebster zijn op het WK.”

Het NK was in feite een mini-WK. De Nederlandse vrouwen beheersen het veldrijden meer dan ooit met Alvarado inmiddels aan kop van de wereldranglijst en vijf landgenotes - onder anderen Annemarie Worst en Lucinda Brand, de nummers 2 en 3 van het NK - in de top tien. Van Brand, vorig jaar in Bogense dicht bij de wereldtitel, mag Alvarado gerust bij de beloften starten. “Zou weer een concurrent minder zijn”, grijnsde ze. Sanne Cant, die in Antwerpen haar elfde Belgische titel veroverde, is uittredend wereldkampioene.

Alvarado zei het dilemma met haar ploeg Alpecin-Fenix te hebben besproken. “Maar als ik naar vandaag kijk, dan denk ik: bij de elite rijden. Ik mag het zelf bepalen. Ik weet dat het met deze vorm een unieke kans is. Ik ga het heel snel beslissen.”
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • patrick isenborghs

  idd freddy ze gaat van start bij de profs en gaat de fakkel dragen in de volgende jaren . Klasbak net zo als de andere nederlandse toppers die in het verleden al bewezen hebben uit het goede hout gesneden te zijn . Met nog enkele toppers in wording bij de jongere dames zit nederland op rozen de volgende jaren

 • herman de genst

  Alvarado rijd en word waarschijnlijk Nederlands kampioene bij de ...profs... en gaat voor de wereldtitel bij de beloften ? met de conditie van nu zou ze toch beter van start gaan bij de profs want dit zou een uitgelezen kans zijn om w k kampioene te worden en dat weegt toch meer door , trouwens het is niet alleen ontmoedigend voor de beloften om te moeten strijden tegen iemand die het ganse seizoen bij de profs domineert maar triest voor de wedstrijd zelf .

 • wim rooyakkers

  Super van HLN om de cross liefhebbers te laten kijken hoe het op Mathieu het doet op het NK.

 • Evy De Poorter

  Ik begrijp het ook niet dat ze het op Nederland niet uitzenden.

 • patrick isenborghs

  tja , waarom heeft een match zoals Barcelona en Liverpool meer kijkcijfers als Anderlecht en St Truiden ? echte voetballiefhebbers willen toppers zien zekers