666 kilometer verder crost Wout van Aert in Bretagne: “Er is heel veel volk, ik ben blij met mijn keuze”

Wout van Aert.
Photo News Wout van Aert.
Eén man laat de allereerste editie van de Brussels Universities Cyclocross aan zich voorbijgaan: Wout van Aert. De wereldkampioen gaat 666 kilometer verderop aan de slag in... Bretagne. Van Aert wordt zo dadelijk de grote blikvanger in de Cyclo-Cross International de La Mézière. 

Terwijl Mathieu van der Poel en Toon Aerts een allereerste cross op de campussen van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de Université libre de Bruxelles (ULB) afhaspelen, trok Wout van Aert naar Frankrijk. 666 kilometer verder. “Er is heel veel volk. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb”, vertelt de wereldkampioen aan onze reporter ter plaatse. “De organisator nam afgelopen zomer al contact op. Blijkbaar leeft de cross hier wel. Handtekeningen uitdelen ben ik al een beetje gewoon van in België, maar het is altijd verrassend als dat in het buitenland ook zo is.” 

Hoe ligt het parcours erbij? “Er is heel veel gras en het gaat op en af. Het parcours leent zich tot een spannende koers. Ik ben hier om met een goed gevoel naar het Belgische kampioenschap te trekken. Ik ga er aanstaande zondag in Kruibeke alles aan doen om die trui te pakken.” 
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rosa Lapeire

  wout doe je best jongen wij zijn fan van de eerste maal dat we jou zagen en dat blijven wij tot het einde zondag brandt mijn kaarsje jij bent voor ons de beste twee een beetje oudere fans

 • Guido Verhoeven

  Kiest voor het geld, wat normaal is maar of je door te starten tegen janneke en mieke en daardoor te winnen met 2' voorsprong zelfvertrouwen opdoet????? Zal zich naar mijn mening nog mogen reppen om op het podium te staan.

 • patrick isenborghs

  patrice lambinon Veel respect voor Wout. Hij mag zijn trui nog eens laten blinken ?????? waar heeft zijn trui al eens geblonken dit sezioen , op de rollen misschien?

 • jan wuyts

  laat ons eerlijk zijn het parcours lijkt hier de laatste jaren eerder op een biljartveld waar zijn die zwaar modderige parcoursvelden waar uit het veldcross ontstaan is ???

 • Jan Lanclus

  Ik vind het tof dat men hem in het buitenland ook eens kan zien crossen. Een zeer wijze beslissing.