5 sleutelmomenten uit de carrière van Kevin Pauwels

 Pauwels werd in 2004 wereldkampioen bij de beloften.
BELGA Pauwels werd in 2004 wereldkampioen bij de beloften.
Kevin Pauwels neemt op 24 februari in de Sluitingsprijs in Oostmalle afscheid van het veldrijden. Het einde van een mooie carrière. Hieronder vijf sleutelmomenten uit de loopbaan van de ‘Stille van de Kempen’.

Wereldkampioen bij de beloften

De regenboogtrui bij de profs kon hij ondanks vijf podiumplaatsen op het WK nooit aantrekken. Wel speelde Pauwels dat klaar bij de jeugd. In 2002 is hij in Zolder de primus bij de junioren, twee jaar later is hij in Pontchâteau als 19-jarig broekje de beste van de wereld bij de beloften. Het is de voorbode van een beloftevolle carrière.

Photo News

Eerste Wereldbekerzege in ‘zijn’ Zolder

Na een eerste zege bij de elite in Overijse (2008) klopt Pauwels echt op de deur in de Wereldbeker van het jaar daarop. In Zolder houdt hij op zijn 25ste Albert, Nys en Stybar af om in zijn eentje over de meet te komen. Met nog een overwinning en een resem podiumplaatsen in de daaropvolgende jaren wordt Zolder het Pauwels-parcours bij uitstek.

BELGA

11 zeges in beste crosswinter

Tussen 2011 en 2012 beleeft Pauwels de beste momenten uit zijn carrière. Hij wint elf veldritten en grijpt de eindzege in de DVV-Trofee én de Wereldbeker. Hij sluit zijn seizoen af als nummer 1 op de UCI-ranking. In de zomer gaat hij ook mountainbiken. Met een eerste van twee nationale titels tot gevolg.

Photo News

Geen wereldtitel: 12de in Louisville

Ondanks zijn wereldtitels bij de junioren en beloften slaagt Pauwels er niet in om bij de profs de absolute kers op de taart te zetten. Podiumplaatsen, dat wel, maar op de top van zijn kunnen is de desillusie het grootst in Louisville. Pauwels wordt in 2013 twaalfde in de Verenigde Staten.

Photo News

Slotakkoord in Hasselt en Zonnebeke

Na een opflakkering in 2014-2015 met 8 zeges en eindwinst in de Wereldbeker heeft Pauwels - geteisterd door rugproblemen - moeite om zijn voet naast de nieuwe generatie te zetten. De Kempenaar moet het na 2016 bijna drie jaar zonder zege stellen. Deze winter kwam de verlossing in Hasselt. Enkele weken later pakt hij in Zonnebeke wellicht de laatste crosszege uit zijn carrière.

BELGA6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • arthur smellekens

  Vraag aan de jeugd of ze willen tekenen voor een palmares als die van Kevin. Je gaat balpennen te kort komen, want ze tekenen allemaal/ We gaan de Kevin missen.

 • Pedro Gonzalez

  Geen praatjesmaker maar een minzame jongen die toch een mooi palmares heeft bij elkaar gereden. We zullen je missen Kevin.

 • Rik Mortier

  Een spijtig maar logisch afscheid. Na al Wellens, Albert, Nys, Stybar, Boom en Vantornout op een paar jaar tijd te hebben zien afzwaaien (of voor de weg kiezen) komt er nu nog eentje bij. De nieuwe generatie kan veel minder bekoren.

 • Philomena Vanderweyen

  Kevin heeft een mooi palmares bijeen gecrost,was geen groot prater, en toch ga ik hem missen.Veel geluk Kevin in uw"nieuw"leven.

 • Erik van looveren

  Bedankt Kevin, voor de fijne momenten, die je ons gegeven hebt. Succes met je verdere leven !!!