30! Autoritaire Van der Poel evenaart met zege in Hulst record van Nys

BELGA
Met sprekend gemak heeft Mathieu van der Poel vandaag de Vestingcross in Hulst gewonnen. Nummer 30 van het seizoen. Daarmee evenaart hij het record van Sven Nys. Laurens Sweeck en Tom Meeusen maakten de top drie compleet.

En of hij gebrand was op die dertigste seizoenszege. Van der Poel vertrok als een komeet en dook als eerste het veld in. Man in vorm Tim Merlier volgde in zijn spoor, maar werd prompt teruggeslagen door materiaalpech. Vervolgens bleef de Europese kampioen over het snelle parcours vliegen. Enkel Michael Vanthourenhout was in staat om Van der Poel enigszins in het vizier te houden.

BELGA

Het verschil bleef lange tijd beperkt tot zo’n dikke tien seconden. Maar spannend werd het nooit. De jongste zoon van Adrie straalde zoveel zelfvertrouwen uit en hield het zaakje zonder problemen onder controle.

In de slotfase moest Vanthourenhout z’n inspanningen bekopen, waardoor het nog spannend werd voor plek twee. Het robbertje werd uiteindelijk gewonnen door Laurens Sweeck, die na een knappe remonte naar de tweede stek snelde. Tom Meeusen mocht als derde mee op het podium. 

Maar dat alles gebeurde op ruime afstand van een autoritaire Van der Poel. Die laatste vierde met een bordje waarop in het groot het getal 30 stond. De dertigste zege van het seizoen. Outstanding.

BELGA
BELGA
BELGA53 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Luc Steenmans

  Toch ne super gast he..

 • Freddy van Puymbrouck

  Ik was daar en je moest niet vragen waar Mathieu reed omdat het duidelijk te horen was aan het publiek waar hij zich bevond.Ongelofelijk hoe populair die jongen is en hoeveel supporters hij in België heeft.Voor Karel Vandoninck, ik woon amper 1 km van het parcours en ken het als mijn broekzak, rij er 1 rondje over en klim met uw fiets op de rug de vesting op en ze voeren u af met de ziekenwagen, dan durf jij zeggen dat het geen cross was!!

 • LUC VAN DER VEKEN

  Voor een record is 33 wins nodig. Liboton 32, VDP 32= mederecordhouder.

 • baptist Van der Straete

  fantastisch en logisch dat hij zoveel Belgische aanhang heeft, een sympathieke kerel, geen kapsones en mensen houden daar van...

 • René Pijnacker

  Voor degenen die alleen het WK vinden tellen, één cross is blijkbaar genoeg voor U, bekijk alleen die en onthoudt U van commentaar over andere crossen. Voor degenen die beweren dat Mathieu geen moddercross kan rijden, Baal nog maar eens bekijken maar dan met bril!