26 keer minder verdiend dan slokop Alvarado: Van Aert onderin in prijzengeldranking van veldritseizoen

BELGA

De fysieke gevolgen van Wout van Aerts zware crash in de Tour en het revalidatieproces dat erop volgde, werden al uitvoerig belicht. Uit de prijzengeldranking van het veldritseizoen blijkt nu ook de grote financiële impact. De zeven crossen die Van Aert tussen 27 december en 8 februari nog reed, leverden hem een ‘kruimeltje’ op van 4.770 euro. Daarmee loopt hij op z’n minst toch 50 à 60.000 euro aan inkomsten mis. Overigens is het niet zo dat Van Aert nog een forse schadevergoeding mag verwachten van Tourorganisator ASO voor de gebeurtenissen van 19 juli 2019. “Dat is destijds fout gecommuniceerd”, aldus manager Jef Van den Bosch. “Er is door de ploeg aangifte gedaan van het ongeval bij de verzekeraar van ASO. Een gigantische schadeclaim is zeker niet ingediend.” 

Lees ook: Alvarado overtreft alle mannen: in jaar één van ‘gendergelijkheid in de cross’ zwaait vrouw de financiële plak (+)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric maier

  Voor alle duidelijkheid : dat is NIET het bedrag dat ze ontvangen. Het prijzengeld moet gestort worden aan de UCI. De UCI trekt er dan belastingen (zwitserland) en werkingskosten af. Dan na pas 3 maanden, soms nog langer, word het bedrag doorgestort. Daar gaat dan nog eens belastingen af (Belgie) Water overblijft is hun verdienste. Een flinke hap blijft hangen en ze betalen 2x belastingen door de UCI regeling.

 • Eddy verhaeven

  Dat bedrag van van Sweeck ? Is zelfs 70. 000 teveel , benieuwd hoeveel wedstrijden hij zal winnen volgende winter .

 • grootaert rené

  Voetballers verdienen te veel tov.cyclo crossers( mooiere sport dan voetbal vol vreemdelingen )!

 • Willem Sliggers

  En terecht ! ze heeft er hard voor gewerkt , dus verdient ze het . De media zou ook gelijke zendtijd moeten geven aan de vrouwen in alle sporttakken. Dat gebeurt nu nog veel te weinig.

 • joeri gielen

  Kevin de Bruine...316.000euro .....per week he!!!!