"Ondersteuning veldrijden zal niet verminderen"

UNKNOWN

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) zegt dat de ondersteuning van het veldrijden door de Vlaamse overheid niet zal verminderen, ook al staat de sport niet langer op de topsporttakkenlijst. Hij bevestigt dat het besluit, dat die lijst aanpast, door de voltallige Vlaamse regering is besproken.

Zaterdag, de dag voor het WK, raakte bekend dat de Vlaamse overheid het veldrijden niet langer op de lijst met topsporttakken heeft staan. Minister van Sport Bert Anciaux (sp.a) verduidelijkte wel dat het om een louter technische aanpassing gaat die niets te maken heeft met de erkenning van het veldrijden als topsport. Het veldrijden zal niet minder financiële ondersteuning krijgen, zei Anciaux.

Viceminister-president Dirk Van Mechelen (Open Vld) reageerde zondag echter ontstemd en vroeg "verduidelijking" van Anciaux over de kwestie.

Geen olympische discipline

Minister-president Kris Peeters bevestigt vandaag, na overleg met minister Anciaux, dat "de subsidies en ondersteuning van de Vlaamse overheid voor het veldrijden niet zullen verminderen". "Het veldrijden is wel degelijk een topsport met prachtige atleten", zegt Peeters, die Niels Albert nog eens wil feliciteren met zijn wereldtitel.

Peeters wijst er op dat de Vlaamse regering het ontwerpbesluit rond de topsporttakkenlijst besproken heeft op 7 november en op 19 december. Het veldrijden is toen enkel niet weerhouden omdat het geen olympische discipline is.

"Ik hoop met deze duidelijke boodschap de discussie te sluiten", zegt Peeters. (belga/mvdb)