"Mensen die zeggen dat we niet professioneel zijn, weten niet wat ze vertellen"

De fietsenkeuze van Wout van Aert deed de voorbije dagen heel wat stof opwaaien
BELGA De fietsenkeuze van Wout van Aert deed de voorbije dagen heel wat stof opwaaien
Vicewereldkampioen Wout van Aert kwam in de Parkcross te Maldegem al in de eerste ronde ten val. Net als op het voorbije WK was hij op achtervolgen aangewezen. De veldrijder van Vastgoedservice-Golden Palace finishte uiteindelijk als vijfde. Na de race kwam hij voor het laatst terug op de heisa rond zijn nieuwe fiets. "Mensen die zeggen dat wij niet echt op-en-top professioneel bezig zijn met ons team, weten niet wat ze vertellen."

"Ik gleed uit in een bocht die er spekglad bij lag", zei Van Aert. "Ik wist meteen wat me te doen stond: keihard achtervolgen vanaf de eerste ronde. Gelukkig was dit een val zonder veel erg. Ik zette er vaart achter en op een gegeven moment kon ik in volle finale weer aansluiting vinden bij de kopgroep. Met acht renners trokken we dan de slotronde in. Bij mij was het beste er dan al af en ik drong niet echt meer aan. Deze Parkcross in Maldegem was alvast een goede repetitie voor komend weekend."

Op het WK in het Tsjechische Tabor reed Van Aert met een nieuwe fiets, wat voor de nodige heisa zorgde. "Dat ik weer met mijn blauwe crossfiets reed? Ik wil het daar eigenlijk niet meer over hebben. Mensen die zeggen dat wij niet echt op-en-top professioneel bezig zijn met ons team, weten niet wat ze vertellen."

BELGA
BELGA
Tim De Waele