"Ik zat te vloeken op mezelf, met al die stomme fouten kan je natuurlijk niet winnen"

Nys bij een lichte afdaling tegen de vlakte, waarna Laurens Sweeck hem niet kon ontwijken.
PHOTO_NEWS Nys bij een lichte afdaling tegen de vlakte, waarna Laurens Sweeck hem niet kon ontwijken.
365 dagen is het geleden dat Sven Nys nog eens een cross kon winnen, ook vandaag in Niel - waar hij dus voor het laatst mocht juichen - lukte het niet. En dat had de klepper van Crelan-AA Drink vooral aan zichzelf te wijten: "Ik heb te veel fouten gemaakt om te kunnen winnen."

Zoals steeds wond Nys er na afloop geen doekjes om: "Zo kan je natuurlijk niet winnen. Ik heb een paar stomme fouten gemaakt, in die mate zelfs dat ik op mijzelf zat te vloeken. Bij het opdraaien van het veld reed ik mij iedere keer vast in hetzelfde spoor, dan zat ik vast in de zandbak en op de schuine kant ging ik ook nog eens onderuit. Dat zijn te veel fouten om te kunnen winnen. Het punt is dat ik er echt zin in had en er stevig invloog. Ik zou dan wel zien wie mee was. Misschien heb ik die manier van aanpakken moeten bekopen."

Zijden draadje
'Mister Superprestige' voelde zich overigens wel uitstekend: "Ik had een goeie dag, maar nadat ik mijzelf vastreed in het zand was er een kloof. Het verschil met Kevin Pauwels bleef ongeveer hetzelfde, maar ik kon niet sneller. Het tempo lag erg hoog en zo was de koers meteen voorbij, jammer. Conditioneel ben ik op niveau, maar het hangt telkens aan een zijden draadje. Ik stuur een paar keer fout en verlies zo kostbare meters. Vroeger kon ik dat nog rechtzetten, nu niet meer. Daarvoor gaat het te snel op deze omloop, op kracht kan ik meer mijn ding doen."

Blijven werken
Nog eens winnen, wordt dat niet lastig gezien de tegenstand? "De concurrentie baart mij geen zorgen, ik ben tevreden met mijn conditie. Maar alles moet natuurlijk kloppen. Technisch was ik gewoon niet goed genoeg vandaag, zeker niet in de eerste helft van de koers. Qua kracht en conditie zit het snor, maar de techniek liet het serieus afweten. Ik was gretig en nerveus, misschien omdat ik voelde dat ik kon winnen? Hard werken en er vol voor blijven gaan en dan valt alles vroeg of laat wel in de juiste plooi."

Technisch was ik gewoon niet goed genoeg vandaag, zeker niet in de eerste helft van de koers.

Sven Nys
PHOTO_NEWS
De strijd om de tweede plaats moest Nys aan Meeusen laten.
BELGA De strijd om de tweede plaats moest Nys aan Meeusen laten.
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA