Vanmarcke naar de Tour, Wynants niet in de selectie

PHOTO_NEWS
LottoNL-Jumbo heeft de selectie voor de Tour de France bekendgemaakt, zoals verwacht zijn Robert Gesink en Wilco Kelderman de belangrijkste pijlers van de Nederlandse formatie. Sep Vanmarcke is de enige Belg in de Nederlandse formatie en verkende vandaag al de kasseienrit (zie foto's). Voor Maarten Wynants is er dan weer geen plaats.

Na Johan Vansummeren verzekert nu ook Vanmarcke zich dus voor 'La Grande Boucle'. Vooral de vierde rit ligt de klassieke renner. Dan trekt de Tourkaravaan van Seraing naar Cambrai en ligt het parcours bezaaid met zeven kasseistroken, 13,3 km kasseien in totaal. Vanmarcke verkende de kinderkopjes vandaag in teamverband; hij wil iets rechtzetten na zijn voorjaar waarin hij geen goed resultaat kon rijden.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Meer klimmers
Uiteraard is de Ronde van Frankrijk meer dan die vierde rit. Dat weet de ploegleiding ook. "Met het oog op de aard van het parcours, hebben we minder naar de massasprints gekeken. We nemen dit jaar meer klimmers mee. Robert en Wilco zijn de kopmannen, maar ook Laurens en Steven hebben zich bewezen in een grote ronde'', verduidelijkt ploegleider Nico Verhoeven de keuze.

De Nederlandse ploeg heeft geleerd van het verleden toen valpartijen in de eerste week de klassementsaspiraties om zeep hielpen. Verhoeven: "Met dit blok van vier, lopen we minder risico om na die beginfase ons klassement volledig kwijt te zijn. We kunnen onze kansen spreiden en zetten niet alles op één kopman. Het venijn zit hem in de tweede helft van de wedstrijd, dus als dat gedeelte aanbreekt, moeten we er nog goed bij zitten.''

Ploeg:
Robert Gesink, Wilco Kelderman, Laurens ten Dam, Steven Kruijswijk, Sep Vanmarcke, Bram Tankink, Tom Leezer, Jos van Emden en Paul Martens.

ANP