Vandenhaute: "2015 moet een grand cru-jaar worden"

BELGA
In de majestueuze Opera Vlaanderen in Gent zijn vanavond de Flanders Classics 2015 voorgeschoteld. "2014 was voor ons een schitterend jaar", vertelde organisator Wouter Vandenhaute. "Het waren zes mooie wedstrijden, met even mooie winnaars. Maar 2015 moet ook een grand cru-jaar worden."

Nu de prijzen in het veld bijna uitgedeeld zijn en het internationale wielerseizoen in warmere landen al op gang geschoten is, nadert ook de start van het Vlaamse voorjaar met rasse schreden. Op zaterdag 28 februari bijt de zeventigste editie van de Omloop Het Nieuwsblad de spits af. Daarna volgen nog Dwars door Vlaanderen (woensdag 25 maart), Gent-Wevelgem (zondag 29 maart), de Ronde van Vlaanderen (zondag 5 april), de Scheldeprijs (woensdag 8 april) en op woensdag 15 april de Brabantse Pijl als afsluiter.

"In liefst vijf van die zes koersen is er dit jaar een record mogelijk. Zo kan Philippe Gilbert voor de derde keer de Omloop winnen. De Nederlander Niki Terpstra mikt op een derde zege in Dwars door Vlaanderen, terwijl Tom Boonen een serieuze kandidaat is voor een vierde zege in Gent-Wevelgem. Boonen kan overigens, net als Fabian Cancellara, voor de vierde keer de Ronde van Vlaanderen winnen. Voor Cancellara zou het dan overigens ook de derde keer op rij zijn. In de Scheldeprijs jagen tot slot Mark Cavendish en Marcel Kittel op een vierde overwinning. Er is dus heel wat om naar uit te kijken", besloot Vandenhaute.

Sporza maakte ook vandaag bekend fors in te zetten op de uitzending van de Ronde van Vlaanderen. 'Vlaanderens Mooiste' komt dit jaar integraal, van start tot finish, live op televisie. De tv-uitzending op Eén wordt enkel onderbroken voor het middagjournaal, maar dan gaan de wedstrijdbeelden even door op Canvas.