Van Vleuten knalt naar de zege in Omloop voor dames na indrukwekkende solo

BELGA
Annemiek van Vleuten heeft voor het eerst in haar carrière de Omloop bij de dames gewonnen. De Nederlandse wereldkampioene haalde het in Ninove, waar ze solo arriveerde. 

Van Vleuten reed in de laatste twintig kilometer weg van de rest. Op de Muur van Geraardsbergen, 17 kilometer voor de finish, liet ze haar concurrenten achter. Een sterke groep met Ellen van Dijk, Chantal Blaak, Marta Bastianelli en Floortje Mackaij zette de achtervolging in, maar de vogel was gaan vliegen. 

Van Vleuten kwam solo aan in Ninove en ruim een halve minuut na Van Vleuten sprintte Bastianelli naar de tweede plek, voor Mackaij. ‘t Was voor Van Vleuten de eerste koers na het gewonnen WK in Yorkshire. “Ik ben zo blij”, sprak de Nederlandse meteen na de finish. “Alles verliep volgens plan.”

Photo News
AP
Van Vleuten won bij de dames.
Proximus Sports Van Vleuten won bij de dames.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Filip Desmedt

  Dikke proficiat Annemiek !! Na de flying Dutch women in de cyclocross is het nu tijd zo te zien aan de flying Dutch women op de weg !! Onze Noorderburen zijn enorm sterk geworden bij de vrouwen !! Zoals Sven Nys ook reeds aangaf , ze steken er met kop en schouders bovenuit !!

 • Guy Miserez

  Proficiat!

 • Freddy van Puymbrouck

  Heb een film gezien over Annemiek en wat ze er allemaal voor doet.En dan komt het eruit en wint ze, petje af voor deze geweldige renster en dame!

 • Kris Breugelmans

  Als je haar trainingsarbeid ziet dan, weet je dat dit peanuts zijn voor haar.

 • Ineke Visser

  Gefeliciteerd Annemiek!